Moha főz

Chia puding banánnal, aszalt meggyel és mogyoróval

Pillanatok alatt összeállítható desszert.

Pár éve azt sem tudtam eszik-e vagy isszák a chiát? Ma már tudom, hogy ez egy Dél-Amerikából származó növény, konkrétan mag.

Az aztékok egyik alapvető tápláléka volt, mára Európa-szerte kedvelt magas rost- és vitamintartalma okán.

Konyhai felhasználása széleskörű: sütemények, pizza- és kenyértészták tökéletes kiegészítője, belekeverhető joghurtba, turmixba, müzlibe, levesbe, de különböző köretek, öntetek, saláták kísérője is lehet.  

Kipróbáltam én is. Elég semleges az íze, inkább a gyümölcsöké dominál ebben a pudingban.

Hozzávalók:

2,5 dl házi tej

2 evőkanál chia mag

1 evőkanál méz

1 banán

1 csipet fahéj

1 evőkanál aszalt meggy

1 kanál darabolt mogyoró.

A magokra ráöntjük a tejet egy porcelántálban.

Lefedjük, hideg helyre tesszük. 2-3 óránként megkeverjük. 

Amikor a mag megszívta magát, és kocsonyás, “puding” állagú, hozzákeverjük a mézet és a feldarabolt banánt.

Fahéjjal ízesítjük.

Pohárba kanalazzuk, tetejét megszórjuk meggyel és mogyoróval.

Jó étvágyat!

Azóta már készítettem kókusztejjel is ezt a receptet, az arányok ugyanezek.

Kicsit krémesebb az állaga. És egy fokkal fincsibb!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!