Amikor a kacsa nem a tóban, hanem a pezsgőben fürdik.
A vasárnapi ebéd- ha nem tervezem meg előre- attól függ, mit sikerül elővenni a fagyasztóból.
Ma 4 szép kacsacombot sikerült belőle kivarázsolni.
Mivel a kacsának idő kell, összeszedtem magam, semmi reggeli lustálkodás.
Hozzávalók:
4 db kacsacomb
4 db vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
4 evőkanál méz
friss kakukkfű(4-5 ágacska)
1 kávéskanál chilipor
4 dl pezsgő
4 dl víz.
Megmostam a húst, szárazra töröltem és alaposan bedörzsöltem sóval-borssal.
A sütőedényt kipárnáztam a felszeletelt vöröshagymával, erre szórtam a fokhagymát.
Ráfektettem a combokat. Felöntöttem a pezsgővel és a vízzel, fincsi kis fürdő ez nekik.
Rákanalaztam a mézet, meghintettem a chilivel és beledobtam a kakukkfüvet is, hadd úszkáljon.
Betoltam a 160-170 ºC-os sütőbe.
Úgy 2-2,5 óra múlva lett kész.
Időnként meglocsoltam a saját zsírjával.
Zöldséges kuszkuszt és salátát adtam hozzá köretnek.
A zsírja még túlélte az ebédet, jó lesz egyszer kitunkolni!
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: