A sonka főzőlevének praktikus felhasználása, akár húsvétra is!
A tavalyi sonkalevet betettem a fagyasztóba, ide-oda pakolgattam hónapokig, míg egy bablevesben végezte nagy nehezen.
Idén frissen készítettem belőle nagyszombaton hagymalevest.
Mindenki repetázott belőle, így kérdeznem sem kellett: Ízlik-e?
Hagymaleves hozzávalói:
60 dkg vöröshagyma
2 liter sonka főzőlé
fél teáskanál frissen őrölt bors
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál étkezési keményítő
1 dl főzőtejszín
10 dkg prosciutto
5 dkg reszelt parmezán sajt.
A vöröshagymát felkarikázzuk és az olajon megpirítjuk.
Felöntjük a sonkalével és lefedve puhára főzzük alsó lángon a hagymát.
Borsozzuk.
Ha puhává vált, összeturmixoljuk, hogy krémes állagot kapjunk.
A keményítőt csomómentesre keverjük két deci levessel, és beleöntjük.
Végül összeforraljuk a tejszínnel.
A sonkát megpirítva a tetejére halmozzuk tálaláskor.
Parmezánnal meghintve az igazi!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: