Moha főz

Zöldséges kuszkusz saláta

A kuszkusz ma már könnyen elérhető alapanyag, bármelyik üzlet polcairól leemelhetjük és a kosarunkba tehetjük.

Durumbúza darából készül, neve jelentése: jól megsodort. Afrikai berber eredetű étel. Ott bizony aprólékos munkával kézzel készül.

Édesen, sósan, fűszeresen, csípősen is elkészíthető.

Egy könnyű nyári saláta elkészítését osztom meg veletek most.

Hozzávalók:

20 dkg kuszkusz

2 nagy paradicsom

1 kígyóuborka

1 fej lilahagyma 

1 csokor petrezselyem

1 enyhén csípős bácskai paprika

1 citrom leve

olívaolaj

1 csomag mozzarella

1 teáskanál balzsamecet

1 gerezd fokhagyma.

Fél liter vizet felforralunk. A kuszkuszt szárazon sózzuk, majd felöntjük a lobogó vízzel. beledobjuk a fokhagymát.

Lefedjük és 20 percig lefedve állni hagyjuk.

A zöldségeket tetszés szerint felaprítjuk.

Amikor a kuszkusz szépen megdagadt, leöntjük róla a vizet, a fokhagymát eltávolítjuk belőle.

Szép pörgősnek kell lennie.

Összekeverjük a zöldségekkel, ráfacsarjuk a citrom levét. Ízesítjük kevés balzsamecettel. A petrezselyem zöldjét összevágjuk, rászórjuk.

Alaposan összeforgatjuk. Ha szükséges kicsit utánsózzuk. Belemorzsoljuk a mozzarellát.

Végül meglocsoljuk olívaolajjal.

Langyosan és hidegen is nagyon finom.

Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!