A kuszkusz ma már könnyen elérhető alapanyag, bármelyik üzlet polcairól leemelhetjük és a kosarunkba tehetjük.
Durumbúza darából készül, neve jelentése: jól megsodort. Afrikai berber eredetű étel. Ott bizony aprólékos munkával kézzel készül.
Édesen, sósan, fűszeresen, csípősen is elkészíthető.
Egy könnyű nyári saláta elkészítését osztom meg veletek most.
Hozzávalók:
20 dkg kuszkusz
2 nagy paradicsom
1 kígyóuborka
1 fej lilahagyma
1 csokor petrezselyem
1 enyhén csípős bácskai paprika
1 citrom leve
só
olívaolaj
1 csomag mozzarella
1 teáskanál balzsamecet
1 gerezd fokhagyma.
Fél liter vizet felforralunk. A kuszkuszt szárazon sózzuk, majd felöntjük a lobogó vízzel. beledobjuk a fokhagymát.
Lefedjük és 20 percig lefedve állni hagyjuk.
A zöldségeket tetszés szerint felaprítjuk.
Amikor a kuszkusz szépen megdagadt, leöntjük róla a vizet, a fokhagymát eltávolítjuk belőle.
Szép pörgősnek kell lennie.
Összekeverjük a zöldségekkel, ráfacsarjuk a citrom levét. Ízesítjük kevés balzsamecettel. A petrezselyem zöldjét összevágjuk, rászórjuk.
Alaposan összeforgatjuk. Ha szükséges kicsit utánsózzuk. Belemorzsoljuk a mozzarellát.
Végül meglocsoljuk olívaolajjal.
Langyosan és hidegen is nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: