Moha főz

Házi mangó fagylalt cukor nélkül

Hűsítő finomság mindössze három alapanyagból, pofon egyszerűen!

Igazán érett mangót ritkán sikerül kifognom. Most mégis sikerült, két csodásan illatos és puha mangóhoz jutottam hozzá.

A melegre való tekintettel fagylaltként végezte ez az egzotikus gyümölcs földi pályafutását.

Hozzávalók:

0,5 l natúr görög joghurt,

2 db érett mangó

 citromlé (fél citrom frissen facsart leve).

A mangót felkockázzuk. Ezt úgy a legcélszerűbb végrehajtani, hogy a gyümölcsöt a magjánál két oldalról levágjuk, majd késsel bevagdossuk a húsát. Kifordítjuk a héját és levágjuk róla a gyümölcshúst.

Késes aprítóba tesszük. Párat pörgetünk rajta, majd belekerül a joghurt és a citromlé.

Porcelántálba tesszük és 4 órán át fagyasztjuk. Óránként egyszer villával alaposan átkeverjük.

Ha nincs otthon tálaláskor fagylaltos kanalunk, a karalábévájó is kiválóan megteszi!

Jó nyalakodást hozzá!

Tipp: ha kevésbé érett a mangó, két evőkanál mézzel oldjuk meg a helyzetet.

Jól illik hozzá a mandula és a zöld kardamom, bátran ízesíthetjük vele.

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!