Már nem tudom úgy elkészíteni a csirkemellet, hogy ne ugyanazokat a recepteket húzzam elő a kalapból.
Pedig mostanában mindenki ezt akar enni, sertéshúst kevésbé.
Mikor megláttam egy szép mangót, derengett hogy olvastam mangós-fűszeres csirkemell receptet a neten.
Megvettem, hazavittem, utánaolvastam, de végül saját szájízre készítettem el.
Szerencsére ízlett annak, aki kóstolta, sőt azt mondták: jöhet máskor is.
Így bátran oszthatom meg itt is, hiszen kipróbált és be is vált.
Hozzávalók:
két egész csirkemell filé
1 érett mangó
1 marék mazsola
3 evőkanál zsiradék (olaj)
1 evőkanál méz
2-2 teáskanál worcestershire és szójaszósz
fél citrom leve
6 gr gyömbér reszelve
1 teáskanál só
1 kávéskanál frissen őrölt feketebors
1 evőkanál étkezési keményítő
3 gerezd fokhagyma
1 dl húsleves alaplé
Elkészítés:
A csirkemellet kockára vágjuk, felforrósított olajban fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk.
Közben elkészítjük a szószt.
Ehhez a gyömbért, fokhagymát lereszeljük, ízesítjük a szója- és worcestershire szósszal, belefacsarjuk a citromlevet.
Belekeverjük a mézet, megszórjuk mazsolával, majd a húsra öntjük.
Mehet bele az alaplé.
A mangót felkockázzuk, beledobjuk.
Még tíz percig együtt sütjük őket. Végül beleszitáljuk a keményítőt és elkészült az ételünk.
Köretnek rizst főztem hozzá.
Tálaláskor szezámmaggal díszítettem.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: