Moha főz

Mangós csirkemell pikáns szószban

Már nem tudom úgy elkészíteni a csirkemellet, hogy ne ugyanazokat a recepteket húzzam elő a kalapból.

Pedig mostanában mindenki ezt akar enni, sertéshúst kevésbé.

Mikor megláttam egy szép mangót, derengett hogy olvastam mangós-fűszeres csirkemell receptet a neten.

Megvettem, hazavittem, utánaolvastam, de végül saját szájízre készítettem el.

Szerencsére ízlett annak, aki kóstolta, sőt azt mondták: jöhet máskor is.

Így bátran oszthatom meg itt is, hiszen kipróbált és be is vált.

Hozzávalók:

két egész csirkemell filé

1 érett mangó

1 marék mazsola

3 evőkanál zsiradék (olaj)

1 evőkanál méz

2-2 teáskanál worcestershire és szójaszósz

fél citrom leve

6 gr gyömbér reszelve

1 teáskanál só

1 kávéskanál frissen őrölt feketebors

1 evőkanál étkezési keményítő

3 gerezd fokhagyma

1 dl húsleves alaplé

Elkészítés:

A csirkemellet kockára vágjuk, felforrósított olajban fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk.

Közben elkészítjük a szószt.

Ehhez a gyömbért, fokhagymát lereszeljük, ízesítjük  a szója- és worcestershire szósszal, belefacsarjuk a citromlevet.

Belekeverjük a mézet, megszórjuk mazsolával, majd a húsra öntjük.

Mehet bele az alaplé.

A mangót felkockázzuk, beledobjuk.

Még tíz percig együtt sütjük őket. Végül beleszitáljuk a keményítőt és elkészült az ételünk.

Köretnek rizst főztem hozzá.

Tálaláskor szezámmaggal díszítettem.

Jó étvágyat!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!