A világ legegyszerűbb és legfinomabb kevert süteménye.
Édesanyámnál érik a cseresznye. Fekete, édes ízű, igazi süteménybe való fajta.
Fiam szedett egy nagyobb adagot belőle. Szépen be is fogta a kezét, de mit számított!
Náluk rostos szörp készült belőle, jelentem: igazán üdítő élmény.
Nálam, mivel meggy is akadt a háznál, egyértelmű volt, hogy ezekből sütök valami finomat!
A cseresznyés-meggyes pite hozzávalói:
15 dkg porcukor
3 nagyméretű tojás
1 kis poharas tejföl
15 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
30 dkg liszt
40 dkg magozott cseresznye és meggy vegyesen
fél citrom reszelt héja.
Elkészítése:
A cukrot a tojással és puha vajjal kikeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, majd a liszttel átszitált sütőport. Végül ízesítjük a citromhéjjal és a vaníliás cukorral.
A gyümölcsöt kimagozzuk, szűrőben lecsepegtetjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát.
A gyümölcsöt rászórjuk a tetejére és betoljuk a hőlégkeveréses sütőbe. Ebben 150 fokon kb. 35 percig sütjük.
Ellenőrizzük, ha túlságosan kezdene barnulni, az utolsó 5-10 percben kerülhet a tetejére is sütőpapír, hogy meg ne égjen.
Igazából hagyni kellett volna teljesen kihűlni a tepsiben, hogy szépen lehessen szeletelni, de mi nem bírtuk kivárni.
Ahol nagy a család, érdemes rögtön dupla adagot sütni, mert pillanatok alatt el fog fogyni!
Más idénygyümölccsel is érdemes próbálkozni, nálam legközelebb az egres (piszkle, köszméte) jön a sorban.
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: