Moha főz

Cseresznyés-meggyes pite

A világ legegyszerűbb és legfinomabb kevert süteménye.

Édesanyámnál érik a cseresznye. Fekete, édes ízű, igazi süteménybe való fajta.

Fiam szedett egy nagyobb adagot belőle. Szépen be is fogta a kezét, de mit számított!

Náluk rostos szörp készült belőle, jelentem: igazán üdítő élmény.

Nálam, mivel meggy is akadt a háznál, egyértelmű volt, hogy ezekből sütök valami finomat!

A cseresznyés-meggyes pite hozzávalói:

15 dkg porcukor

3 nagyméretű tojás

1 kis poharas tejföl

15 dkg vaj

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

30 dkg liszt

40 dkg magozott cseresznye és meggy vegyesen

fél citrom reszelt héja.

Elkészítése:

A cukrot a tojással és puha vajjal kikeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, majd a liszttel átszitált sütőport. Végül ízesítjük a citromhéjjal és a vaníliás cukorral.

A gyümölcsöt kimagozzuk, szűrőben lecsepegtetjük.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát.

A gyümölcsöt rászórjuk  a tetejére és betoljuk a hőlégkeveréses sütőbe. Ebben 150 fokon kb. 35 percig sütjük.

Ellenőrizzük, ha túlságosan kezdene barnulni, az utolsó 5-10 percben kerülhet a tetejére is sütőpapír, hogy meg ne égjen.

Igazából hagyni kellett volna teljesen kihűlni a tepsiben, hogy szépen lehessen szeletelni, de mi nem bírtuk kivárni.

Ahol nagy a család, érdemes rögtön dupla adagot sütni, mert pillanatok alatt el fog fogyni!

Más idénygyümölccsel is érdemes próbálkozni, nálam legközelebb az egres (piszkle, köszméte) jön a sorban.

Jó étvágyat hozzá!

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!