Moha főz

Zöldséges bulgursaláta

Önállóan és köretként is megállja a helyét.Elfoglalt nőknek igazi áldás!

Nyáron nagyon sokszor készítettem, a friss, napsütötte paradicsom, a petrezselyemzöld és a facsart citromlé igazán hűsítő érzést ad.

A jó minőségű alapanyagok még most is beszerezhetők a piacokon, így nyugodt szívvel kipróbálhatja, aki szeretné.

Roppant egyszerűen elkészíthető, s reggelinek, ebédnek és vacsorának is kiváló!

Hozzávalók:

30 dkg bulgur (hántolt, előfőzött, szárított és őrölt búzaszemek)

4 db közepes paradicsom

1 db kígyóuborka vagy 4-5 kovászolni való kisebb darab

1 csokor petrezselyem

1 db kápia paprika

1 db zöld kaliforniai paprika

1 nagy fej lila hagyma

1 citrom leve

2 evőkanál olívaolaj

1-1 teáskanál só és frissen őrölt bors.

Fél liter vizet oda teszünk főni, sózzuk, majd amikor forr, levesszük a tűzről. Beletesszük a bulgurt, és lefedve addig áztatjuk, míg meg nem duzzad. A puha bulgurt leszűrjük, kicsit hagyjuk kihűlni.

A zöldségeket tetszés szerint felkockázzuk, és a langyos bulgurhoz keverjük. Meglocsoljuk citromlével, sózzuk, borsozzuk, rácsurgatjuk az olajat. Végül petrezselyemzölddel koronázzuk.

Szerintem megunhatatlan, remekül átveszi a bulgur az ízeket, könnyű, laktató. Az már csak hab a tortán, hogy fogyókúrás étrendbe is könnyedén beilleszthető!

Jó étvágyat!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!