Moha főz

Fűszeres túróval töltött gomba

A túró, a gomba, a sajt és a fűszerek összhangja egy ínycsiklandó fogásban.

 

Hozzávalók:

  • 300 g tehéntúró
  • 125 g juhtúró
  • só, színes bors,
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-1 kávéskanál kakukkfű, szárított kapor
  • 1 kávés kanál mustár
  • 1 fél piros kápia paprika
  • 100 g mozzarella sajt
  • kevés olaj
  • 500 g gombafej
  • csipetnyi csilipor

Elkészítés:

Először a túrót összekeverjük egy tálban, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd a zöldfűszerekkel jól összekeverjük.

Ízesítjük mustárral és a színe kedvéért, bele kockázzuk a paprikát.

Félretesszük, amíg a gombafejeket előkészítjük.

A gomba tönkjét kitörjük, és a gombafejeket megpucoljuk.

Ezekről a nagy csiperkegombákról csak úgy kézzel is lehúzhatjuk a héját.

De ha a barna csiperkén (portobello) rajta hagyjuk, azzal sincs semmi gond.

Erről a csodás gombafajtáról itt olvashatunk bővebben:

https://hvg.hu/elet/20160812_A_tokeletes_gomba_Portobello_csodaja_recept

Utána egy  tepsire rakosgatjuk, majd megszórjuk egy kevés színes borssal, és olajjal öntözzük, ha van épp otthon olajspray, még takarékoskodhatunk is.

Egy evőkanál segítségével betöltjük a túrókrémet a gombákba,  mozzarella sajttal megkoronázzuk. Csilivel megszórjuk.

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt megsütjük, amíg látszik, hogy  szép pirosra ráolvadt a sajt!

Jó étvágyat hozzá!

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!