A túró, a gomba, a sajt és a fűszerek összhangja egy ínycsiklandó fogásban.
Hozzávalók:
- 300 g tehéntúró
- 125 g juhtúró
- só, színes bors,
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-1 kávéskanál kakukkfű, szárított kapor
- 1 kávés kanál mustár
- 1 fél piros kápia paprika
- 100 g mozzarella sajt
- kevés olaj
- 500 g gombafej
- csipetnyi csilipor
Elkészítés:
Először a túrót összekeverjük egy tálban, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd a zöldfűszerekkel jól összekeverjük.
Ízesítjük mustárral és a színe kedvéért, bele kockázzuk a paprikát.
Félretesszük, amíg a gombafejeket előkészítjük.
A gomba tönkjét kitörjük, és a gombafejeket megpucoljuk.
Ezekről a nagy csiperkegombákról csak úgy kézzel is lehúzhatjuk a héját.
De ha a barna csiperkén (portobello) rajta hagyjuk, azzal sincs semmi gond.
Erről a csodás gombafajtáról itt olvashatunk bővebben:
https://hvg.hu/elet/20160812_A_tokeletes_gomba_Portobello_csodaja_recept
Utána egy tepsire rakosgatjuk, majd megszórjuk egy kevés színes borssal, és olajjal öntözzük, ha van épp otthon olajspray, még takarékoskodhatunk is.
Egy evőkanál segítségével betöltjük a túrókrémet a gombákba, mozzarella sajttal megkoronázzuk. Csilivel megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt megsütjük, amíg látszik, hogy szép pirosra ráolvadt a sajt!
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: