Ismét egy egyszerű, mégis vonzó recept az elfoglalt nők számára!
Pohárkrém. Benne van a nevében mit is takar: pohárban tálalt finomság, főleg krémekből.
Sütés és különösebb fáradtság nélkül.
Ez a gesztenyés kicsit különleges, több rétegből áll és ami a legfontosabb: nagyon finom!
6 főre 6 pohárnyi adag hozzávalói:
25 dkg gesztenyemassza
3 dl tejszín (nem növényi)
3 dkg porcukor
0,5 dl tej
1 csomag Aranka főzés nélküli pudingpor
25 dkg mascarpone
5 dkg fehér csokoládé
2 dkg ropogós kekszmorzsa
3 db mandarin vagy bármilyen friss gyümölcs.
Elkészítése:
A fehér csokit felolvasztjuk és melegen elkeverjük a mascarponéban.
A pudingot kikeverjük a tejjel.
A tejszínt felverjük a porcukorral.
A gesztenyemasszát lereszeljük.
A mandarinokat megpucoljuk, gerezdjeire szedjük.
Néhány darab ropogós kekszet összetörünk, legjobb egy zacskóban ezt a sodrófával megtenni.
A poharakba az alábbi módon rétegezzük a hozzávalókat
1. réteg: gyümölcs
2. réteg: csokis mascarpone
3.réteg: kekszmorzsa
4. réteg: reszelt gesztenye
5.réteg: tejszínhab
6. réteg: vaníliapuding.
Díszítésként egy marcipános csokiszívvel dobtam fel, de ez a díszítés bármi lehet (csokireszelék, ostya, keksz).
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Az! 🙂
Fincsi 🙂