Moha főz

Gesztenyés, tejszínes pohárkrém

Ismét egy egyszerű, mégis vonzó recept az elfoglalt nők számára!

Pohárkrém. Benne van a nevében mit is takar: pohárban tálalt finomság, főleg krémekből.

Sütés és különösebb fáradtság nélkül.

Ez a gesztenyés kicsit különleges, több rétegből áll és ami a legfontosabb: nagyon finom!

6 főre 6 pohárnyi adag hozzávalói:

25 dkg gesztenyemassza

3 dl tejszín (nem növényi)

3 dkg porcukor

0,5 dl tej

1 csomag Aranka főzés nélküli pudingpor

25 dkg mascarpone

5 dkg fehér csokoládé

2 dkg ropogós kekszmorzsa

3 db mandarin vagy bármilyen friss gyümölcs.

Elkészítése:

A fehér csokit felolvasztjuk és melegen elkeverjük a mascarponéban.

A pudingot kikeverjük a tejjel.

A tejszínt felverjük a porcukorral.

A gesztenyemasszát lereszeljük.

A mandarinokat megpucoljuk, gerezdjeire szedjük.

Néhány darab ropogós kekszet összetörünk, legjobb egy zacskóban ezt a sodrófával megtenni.

A poharakba az alábbi módon rétegezzük a hozzávalókat
1. réteg: gyümölcs

2. réteg: csokis mascarpone

3.réteg: kekszmorzsa

4. réteg: reszelt gesztenye

5.réteg: tejszínhab

6. réteg: vaníliapuding.

Díszítésként egy marcipános csokiszívvel dobtam fel, de ez a díszítés bármi lehet (csokireszelék, ostya, keksz).

Jó étvágyat hozzá!

 

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!