Moha főz

Pásztorpite, a laktató egytálétel

A pásztorpite egy húsos ragu és a krumplipüré kiváló ötvözete!

Középső fiam mostanában állandóan krumplipürét kér köretnek.

Mivel igazából mindenki szereti, általában teljesítem is ezt, és kikeverem a pürét, hadd legyen boldog! 

Most egy egytálételhez, az angol eredetű pásztorpitéhez használtam fel, a hétvégi ebédnél.

A húsos ragut sárgarépa, hagyma és zeller teszi zamatossá, selymessé, a fűszerek mellett.

A ragu tetejére kerül az illatos püré.

Egyszerűen összesütjük, s már kész is a fenséges lakoma.

A húsos ragu hozzávalói:

  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 szál zellerszár
  • 50 g vaj
  • 1 db babérlevél
  • 1-1 kávéskanál kakukkfű és fekete bors
  • 1 kanál só
  • 50 dkg darált sertéscomb (vagy bárányhús)
  • 20 g paradicsompüré
  • kb. 4 dl húsleves alaplé vagy víz

A krumplipüré hozzávalói:

  • 50 dkg burgonya
  • 1-1 dl tej és tejföl
  • 15 dkg vaj
  • csipetnyi szerecsendió

A tetejére 5-10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A hagymát  kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük.

A sárgarépát lereszeljük, a zellert felaprítjuk, ezeket  ismét lepirítjuk, s beledobjuk a fokhagymát is, amit összezúzunk előzőleg.

Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az egészet jól átsütjük, sózzuk, borsozzuk.

Hozzáöntjük a húsleves alaplevet  vagy a vizet, és mártás sűrűségűre főzzük.

A krumplipüréhez  burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk,  sós vízben megfőzzük, áttörjük.

Belekeverjük a vajat és a szerecsendiót, valamint a tejet és tejfölt. Kóstoljuk, ha szükséges, még után sózzuk.

A húsos mártást egy hőálló tálba átmerjük, majd a burgonyapürével bevonjuk a tetejét.

Meghintjük reszelt sajttal.

190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Tálalás előtt érdemes 10-15 percet várni, úgy könnyebben lehet tálalni.

 

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!