A pásztorpite egy húsos ragu és a krumplipüré kiváló ötvözete!
Középső fiam mostanában állandóan krumplipürét kér köretnek.
Mivel igazából mindenki szereti, általában teljesítem is ezt, és kikeverem a pürét, hadd legyen boldog!
Most egy egytálételhez, az angol eredetű pásztorpitéhez használtam fel, a hétvégi ebédnél.
A húsos ragut sárgarépa, hagyma és zeller teszi zamatossá, selymessé, a fűszerek mellett.
A ragu tetejére kerül az illatos püré.
Egyszerűen összesütjük, s már kész is a fenséges lakoma.
A húsos ragu hozzávalói:
- 1 db hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 2 szál zellerszár
- 50 g vaj
- 1 db babérlevél
- 1-1 kávéskanál kakukkfű és fekete bors
- 1 kanál só
- 50 dkg darált sertéscomb (vagy bárányhús)
- 20 g paradicsompüré
- kb. 4 dl húsleves alaplé vagy víz
A krumplipüré hozzávalói:
- 50 dkg burgonya
- 1-1 dl tej és tejföl
- 15 dkg vaj
- csipetnyi szerecsendió
- só
A tetejére 5-10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A hagymát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük.
A sárgarépát lereszeljük, a zellert felaprítjuk, ezeket ismét lepirítjuk, s beledobjuk a fokhagymát is, amit összezúzunk előzőleg.
Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az egészet jól átsütjük, sózzuk, borsozzuk.
Hozzáöntjük a húsleves alaplevet vagy a vizet, és mártás sűrűségűre főzzük.
A krumplipüréhez burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük, áttörjük.
Belekeverjük a vajat és a szerecsendiót, valamint a tejet és tejfölt. Kóstoljuk, ha szükséges, még után sózzuk.
A húsos mártást egy hőálló tálba átmerjük, majd a burgonyapürével bevonjuk a tetejét.
Meghintjük reszelt sajttal.
190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt érdemes 10-15 percet várni, úgy könnyebben lehet tálalni.
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: