Moha főz

Tavaszi répatorta

Dió, narancs, sárgarépa, mascarpone….csak néhány az ízletes összetevők közül.

Egy ínycsiklandó édesség, melyet imádni fog az is, aki utólag tudja meg, hogy: Jééé, ez répatorta?!?

Hozzávalók:

Krémhez:

50 dkg szarvasi mascarpone

1 narancs leve és reszelt héja

fél vaníliarúd kikapart magja

15 dkg porcukor

5 dkg puha vaj

Tésztához:

20 dkg liszt

6 egész tojás

10 dkg durvára vágott dió

1-1 citrom és narancs reszelt héja

1 narancs leve

20 dkg cukor

4 db nagy sárgarépa

1-1 kávéskanál őrölt fahéj és szerecsendió

1/2 csomag sütőpor

4 evőkanál olaj.

A tetejére: egy marék aszalt vörösáfonya

Elkészítés:

  1. A cukrot kikeverjük a tojásokkal és az olajjal.
  2. Hozzáadjuk az durvára reszelt sárgarépát, a fahéjat, szerecsendiót, majd a sütőporos lisztet. Alaposan összekeverjük, beleszórjuk a diót.
  3. Belefacsarjuk a narancs levét, héját belereszeljük, a citrom héját szintén. Ismét keverünk rajta.
  4. Kapcsos tortaformába simítjuk, melyet kibéleltünk sütőpapírral, és előmelegített sütőben 170 fokon sütjük. (kb 45-50 perc) 
  5. A krémhez a narancsot nagyon alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és a mascarponéhoz adjuk. A porcukorral édesítjük, a vaníliamagokkal szintén. Hozzáadjuk a vajat és habosítjuk.
  6. A megsült és kihűlt tésztát kettévágjuk, hagyjuk kihűlni, majd megtöltjük, és a külső felületét is bevonjuk a krémmel.
  7. Tetejét megszórjuk aszalt áfonyával.

Jó étvágyat hozzá!

 

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!