Dió, narancs, sárgarépa, mascarpone….csak néhány az ízletes összetevők közül.
Egy ínycsiklandó édesség, melyet imádni fog az is, aki utólag tudja meg, hogy: Jééé, ez répatorta?!?
Hozzávalók:
Krémhez:
50 dkg szarvasi mascarpone
1 narancs leve és reszelt héja
fél vaníliarúd kikapart magja
15 dkg porcukor
5 dkg puha vaj
Tésztához:
20 dkg liszt
6 egész tojás
10 dkg durvára vágott dió
1-1 citrom és narancs reszelt héja
1 narancs leve
20 dkg cukor
4 db nagy sárgarépa
1-1 kávéskanál őrölt fahéj és szerecsendió
1/2 csomag sütőpor
4 evőkanál olaj.
A tetejére: egy marék aszalt vörösáfonya
Elkészítés:
- A cukrot kikeverjük a tojásokkal és az olajjal.
- Hozzáadjuk az durvára reszelt sárgarépát, a fahéjat, szerecsendiót, majd a sütőporos lisztet. Alaposan összekeverjük, beleszórjuk a diót.
- Belefacsarjuk a narancs levét, héját belereszeljük, a citrom héját szintén. Ismét keverünk rajta.
- Kapcsos tortaformába simítjuk, melyet kibéleltünk sütőpapírral, és előmelegített sütőben 170 fokon sütjük. (kb 45-50 perc)
- A krémhez a narancsot nagyon alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és a mascarponéhoz adjuk. A porcukorral édesítjük, a vaníliamagokkal szintén. Hozzáadjuk a vajat és habosítjuk.
- A megsült és kihűlt tésztát kettévágjuk, hagyjuk kihűlni, majd megtöltjük, és a külső felületét is bevonjuk a krémmel.
- Tetejét megszórjuk aszalt áfonyával.
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: