A földiepernek tombol a szezonja, bár az ára erősen változó. Egyszer felugrik, máskor pedig már hat-hétszáz forintért is elérhető egy kiló.
A sok eső nem tesz jót neki, hamar rothadásnak indul. Kényes gyümölcs, mint a málna, bár az viszi inkább a prímet.
Szóval amíg lehet, használjuk ki a friss gyümölcs adta lehetőségeket, és használjuk fel mindennapi étkezéseinkben.
Egy igen egyszerű, ám annál finomabb recepttel érkezem, ha ezt annak lehet egyáltalán nevezni.
Pillanatok alatt összedobható, bár várakozási ideje akad.
Nincs is neve. Legyen pillanatvarázs egyszerűen!
4 adag pillanatvarázs hozzávalói:
5 dkg chia mag
5 dkg apró szemű zabpehely
4 dl tej
1 evőkanál méz
30-50 dkg friss eper.
Elkészítés:
A zabpelyhet és a chia magot egy porcelán tálba öntjük, felöntjük a tejjel. Összekavarjuk, majd betesszük a hűtőszekrénybe 1-2 órára. Félóránként keverünk rajta egyet. Az eper harmadából-feléből epervelőt készítünk. Ez csupán annyit jelent, hogy az epret egy szitán vagy szűrőn átpasszírozzuk, ezzel megszabadítva a magjaitól.
Ha a chia magunk és a zabpelyhünk szépen beszívta a tejet és megduzzadt, hozzákeverjük a mézet. Ez ízlés kérdése, lehet többet vagy kevesebbet is tenni bele az evőkanálnyi mennyiségnél.
Ha megvagyunk, nincs más dolgunk, mint összeállítani a finomságot.
Egy átlátszó pohárba teszünk alulra pár szelet epret. Rákanalazzuk a tejes magot. Erre kerül az epervelő, végül megkoronázzuk lecsumázott, félbevágott eperszemekkel.
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: