Megvan mindenkinek, ahogy Haumann Péter kócosan, részegen elkezdi énekelni a “Szereti a tik a meggyet” az Indul a bakterház c. filmben?
Remélem bevillan rögtön a filmkocka!!
De ha mégsem, akkor itt meg lehet tekinteni!
https://videa.hu/videok/vicces/szereti-a-tik-meggyet-bakter-hulyules-lokupec-ZKQpt8kEVKYZeooI
És ha meggy, akkor süssünk egy ínycsiklandóan finom süteményt!
Fő hozzávalói a zabpehely és a meggy.
Hozzávalók:
Tészta– 30 dkg zabpehely
40 dkg liszt
16 dkg barna cukor
15 dkg vaj
1 teáskanál szódabikarbóna
1,5 dl tej
fél citromhéj reszelve.
A hozzávalókat összegyúrjuk, és kicsit hűtőben pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket.
Ehhez szükséges: 70 dkg magozott meggy
2 evőkanál keményítő
fél citrom leve
3 teáskanál fahéj
fél dl víz
5 dkg cukor.
A meggyet egy edényben rövid ideig forraljuk,a hozzáadott cukorral,citromlével, fahéjjal.
A vizet összekeverjük a keményítővel és a gyümölcshöz adjuk állandó keverés mellett.
Szinte azonnal besűrűsödik, és le is veszem már ekkor a tűzről.
A tésztát 2/3 és 1/3 részre osztjuk.
A nagyobbat alaposan lisztezett deszkán kinyújtjuk, s sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük.
Én feltekerem a nyújtófára , sokkal könnyebb és biztonságosabb módszer, hisz nincs esélye elszakadni!
A meggyszószt erre terítjük, csodás a színe és az állaga, mint a bársony!
A maradék kinyújtott tészta kerül a tetejére. 170 °C-os sütőben (gázsütő) kb, 30 perc alatt válik szép aranybarna színűvé és páratlan illatúvá!
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: