Moha főz

Zabpelyhes meggyes szelet

Megvan mindenkinek, ahogy Haumann Péter kócosan, részegen elkezdi énekelni a “Szereti a tik a meggyet” az Indul a bakterház c. filmben?

Remélem bevillan rögtön a filmkocka!!

De ha mégsem, akkor itt meg lehet tekinteni!

https://videa.hu/videok/vicces/szereti-a-tik-meggyet-bakter-hulyules-lokupec-ZKQpt8kEVKYZeooI

És ha meggy, akkor süssünk egy ínycsiklandóan finom süteményt!

Fő hozzávalói a zabpehely és a meggy.

 

Hozzávalók:

Tészta– 30 dkg zabpehely

40 dkg liszt

16 dkg barna cukor

15 dkg vaj

1 teáskanál szódabikarbóna

1,5 dl tej

fél citromhéj reszelve.

A hozzávalókat összegyúrjuk, és kicsit hűtőben pihentetjük.

Közben elkészítjük a tölteléket.

Ehhez szükséges: 70 dkg magozott meggy

2 evőkanál keményítő

fél citrom leve

3 teáskanál fahéj

fél dl víz

5 dkg cukor.

A meggyet egy edényben rövid ideig forraljuk,a hozzáadott cukorral,citromlével, fahéjjal.

A vizet összekeverjük a keményítővel és a gyümölcshöz adjuk állandó keverés mellett.

Szinte azonnal besűrűsödik, és le is veszem már ekkor a tűzről.

A tésztát 2/3 és 1/3 részre osztjuk.

A nagyobbat alaposan lisztezett deszkán kinyújtjuk, s sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük.

Én feltekerem a nyújtófára , sokkal könnyebb és biztonságosabb módszer, hisz nincs esélye elszakadni!

A meggyszószt erre  terítjük, csodás a színe és az állaga, mint a bársony!

A maradék kinyújtott tészta kerül a tetejére. 170 °C-os sütőben (gázsütő) kb, 30 perc alatt válik szép aranybarna színűvé és páratlan illatúvá!

Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!