Moha főz

Gesztenyekrém leves főtt gesztenyéből

Az ősz egyik kedvenc adománya: a gesztenye.

A piacon és a nagyobb  boltokban mostanság beszerezhetjük a szelídgesztenyét. Ára erősen változó: 1000 Ft-ért is vettem már a Tesco-ban, bár arra odabiggyesztették, hogy 67%-os leértékelés, és a piacon pedig 6000Ft-ért kilóját. 

Átlagára azonban 2-3 ezer Ft körül mozog. Levesünkhöz elég fél kg, nem kell hatalmas költségekbe vernünk magunkat! Cserébe viszont színtiszta , adalékanyagtól vagy dúsítószerektől mentes alapanyagot kapunk. Persze, manapság már lehet jó minőségű, 100%-os gesztenyemasszát kapni, de itt és most én vállalom a macerát vele.

(Itt egy cikk, hogyan tesztelték le a különféle gesztenyemasszát és ki is a győztes! 

http://maroni.hu/download/cikk_20171221_divany.pdf )

Hozzávalók:

50 dkg egész gesztenye

5 dl tejszín

3 dl víz

3 evőkanál cukor vagy méz

1 csipet só

díszítéshez mazsola.

A gesztenyéket 1 liternyi vízzel feltesszük főni úgy, hogy előtte kereszt alakban beirdaljuk őket.

Amelyik feljön a víz tetejére, ki kell dobni, mert használhatatlan. Bő félóra főzés után leöntjük a vizet róla, és megpucoljuk. Ez kicsit időigényes, de ezzel jár. Elővesszük a turmixgépünket és a tejszínnel összeturmixoljuk. Ha szükséges, a víz egy részét is beleöntjük. Édesítjük. Visszatesszük a tűzre és a maradék vízzel felforraljuk. Csipet sóval megkoronázzuk. A levest mazsolával a tetején tálaljuk.

 

Én tettem hozzá egy kis áfonyát is. A felvert tejszín sem rontaná el, fantáziánkon múlik!

Jó étvágyat hozzá!

Tipp: Ha olcsón jutunk gesztenyéhez, azt mindenképp fagyasztóban tároljuk! Nem fog kiszáradni!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!