A legnagyobb isten áldása a kukoricagombóc! Meg a meggyleves!
Főleg teljesen friss, zamatos mivoltában. Nincs szétfőve, megtartja teljes vitamin tartalmát.
Karban tartja a szívet, antioxidáns.
Ha bekanalazunk este belőle, garantált a nyugodt alvás!
Terhesen rajongtam a meggylevesért, képes voltam literszámra magamba dönteni.
Rájártam folyton, még ebédidő előtt.
Na, nézzük a receptjét!
Hozzávalók:
50 dkg kimagozott meggy
5 dl víz
4-5 szem szegfűszeg
2-3 csillagánizs
1 rúd fahéj
10 dkg cukor
1 dl főzőtejszín
1 evőkanál méz
1 citrom leve és héja.
A meggyet késes aprítóban daraboljuk.
A vizet a cukorral felforraljuk a fűszerekkel együtt.
Ez utóbbit érdemes egy kis vászonzacskóba tenni, így egyben kiemelhető a léből a végén.
De a szűrés is épp olyan jó eredményre vezet.
Mikor érezzük a finom, fűszeres illatot, elzárjuk a tüzet és beleöntjük a tejszínt.
A citromlevet a gyümölcshúsra facsarjuk, és a héját is hozzá reszeljük.
Ezután nincs más dolgunk, mint a fűszeres szirupot és a meggyet összeönteni, mézzel ízesíteni.
Persze szigorúan akkor, ha a szirup már épp hogy langyos.
Egyszerű, gyors, finom! Behűtve az igazi!
Pár mentalevéllel díszíthetjük.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp: Ha még sűrűbb levest szeretnénk, tehetünk a levesbe chia magot, ami alaposan kocsonyásít.
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: