Eszter kiváló receptje.
A hűtőszekrényben rögtön felfigyeltem a lábasban lévő levesre, mert tuti nem én készítettem.
Kiderült, fiam ismerőse lepett meg bennünket vele.
Rögtön rácsaptam, igaz, éhes is voltam, és mit mondjak? Nagyon ízlett!
Mit tesz ilyenkor az ember lánya?
Hát persze, hogy elkunyerálja a receptet!
Cukkinikrém leves hozzávalói:
1-1,5 kg zsenge cukkini
1 nagyobb burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
3-4 babérlevél
1 db erőleves kocka
0,5 l főzőtejszín
1 tömlős sajt vagy 4 db medvesajt
snidling(néhány szál apróra vágva)
ízlés szerint só és friss bors
Elkészítése:
Az olajon megfuttatom az apróra vágott hagymát, rádobom a karikára szelt cukkinit és a kockára vágott burgonyát. Felöntöm annyi vízzel, ami ellepi, ízesítem a babérlevéllel, leveskockával és sóval.
Amikor megfőtt a zöldség átturmixolom vagy átpasszírozom, a babért kiveszem belőle.
Visszateszem a tűzre, alacsony lángom kevergetve beleöntöm a tejszínt, belekeverem a sajtot, s mehet rá néhány tekerésnyi bors. A legvégén kerüljön bele a snidling.
Amint picit összeforrt, el is lehet zárni a tüzet, kész a levesünk.
Tetejét pirított kenyérkockával, sajttal díszíthetjük.
Hidegen és melegen is finom ez a leves.
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: