Szóval: meglátogattam kedvenc fodrászomat. Már előtte is szóba került, hogy vágjunk a hajamból radikálisan, sőt hajszínváltás is meggondolás tárgyát képezte, így most rábólintottam.
A színváltás néhány vörös melírcsíkban egyelőre kimerült,de a hajhosszam úgy 30 cm-rel rövidebbbé vált.
Közben Anett lelkendezve mesélte, hogy felfedezte eme blogocskámat és ihletet is merített belőle. Hízott a májam rendesen, és elégedetten besöpörtem az elismerést 🙂
Na, “megszépülten” távoztam, és alig léptem kettőt a fodrászat előtt, olyan hirtelen elcsúsztam a lefagyott járdán, hogy meglepődni sem volt időm. Gyorsan felpattantam, körülnéztem volt-e közönségem, de mivel hál’ Istennek nem, óvatosan továbbsétáltam sajgó hátsóvall!!!!
Ez sem tudta azonban elvenni a kedvem attól, hogy belefogjak egy eddig csak cukrászdában fogyasztott sütemény elkészítésébe.
Ha még nem találtátok volna ki a képviselőfánkról beszélek.
Az égetett tészta elkészítésétől tartottam ugyan, de bátraké a szerencse! Nekifogtam és mondhatom, elkerült a kudarc!
A tészta hozzávalói a következők:
2 dl víz
10 dkg vaj
csipet só
1 kk.házi vaníliás cukor
20 dkg átszitált liszt
5 egész tojás.
Egy fazékban odatettem a vizet forrni, bele a vaj, só, cukor. Amikor szépen összefort, lehúztam a tűzről és apránként hozzákevertem a lisztet. Egyetlen percig visszatettem a tűzre és alaposan összefőztem.
Hagytam kicsit kihűlni, közben a sütőt 220°C-ra előmelegítettem, a tepsit kibéleltem sütőpapírral.
Mire meglett, kezdhettem a tésztába egyenként robotgéppel beledolgozni a tojásokat.
Öröm látni, ahogy egyre selymesebb állagúvá válik.
Kanállal egymástól megfelelő távolságra kis halmokat kupacoltam és betoltam a forróságba. Húsz percig ki se nyitottam a sütőt és ettől mindenkit óva intek, mert összeeshet a művünk!
Ekkor mérsékeltem a tüzet és még 10′-ig hagytam sülni.
Csudaszépen megkeltek, ahogy szétvágtam, csodás üreges belsőt találtam.
A krém a következőképp készült:
12 dkg cukrot 4 tojás sárgájával elkevertem, bele 10 dkg liszt, és ezt forraltam össze 4 dl tejjel,némi vaniliás cukor társaságában. Egy pudingpor is mehet bele, aki kicsit sűrűbbre szeretné.
Sűrűre főzve kész, és még forró volt, amikor a 4 tojás felvert fehérje is belekerült.
3 dl tejszínt keményre vertem, mert a vaniliakrémet azzal akartam megkoronázni.
Ezen kívül karamellszószt is készítettem, pillanatok alatt.
Ehhez 10 dkg cukrot felmelegítettem, belekerült 5 dkg vaj, majd 1,5 dl tejszín.
Már csak összeállításra várt a fánkom.
A tészta aljára vaniliakrém, erre tejszín került, majd ráültettem a kalapokat, amit a karamellszósszal csurgattam.
Hát, mit mondjak!
Késő este nem voltam rest kimenni és két sütit belakmározni!
Fiam kérdezte honnan a név, a képviselők esznek-e ilyet, mert akkor megfontolja a politikusi pályaválasztást :)))
Utána néztem és kiderült, hogy becenevét még a bőséges reggelihez-uzsonnához szokott mikszáthi Tisztelt Ház idejében kapta, amikor – nem bírva kivárni az ebédidőt – a képviselő urak két interpelláció között (vagy közben?) ki-kiszöktek a kávézóba, hogy kisebb-nagyobb falatnyi, de gyorsan elfogyasztható „éhségcsillapítót” vegyenek magukhoz.
Nem fűzök hozzá kommentárt, azt szűrje le ki-ki maga.
Én jobban szeretném, ha más irányt venne drága magzatom érettségi után, maradjunk ennyiben!!!!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: