Moha főz

Rácsos almás

DSC_0662_1.JPG

Vettem nemrégiben a piacon nagyon olcsó almát.A boltban már az egekbe szökik az ára, úgyhogy nagyon megörültem neki. Kicsit pöttyösödött a héja, de mit számít, ha sütibe akarom tölteléknek?

Szépen meghámoztam két kilónyit belőle, lereszeltem, egy citrom kifacsart levével megöntöztem, meg ne barnuljon. A melléktermékként kapott első osztályú 100%-os almalevet nem kellett sokáig kínálgatnom, hamar elfogyott.

10 dkg cukorral, csipetnyi fahéjjal ízesítettem.

A tészta hozzávalói a következők:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • csipetnyi só
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 20 dkg lágy vaj
  • fél citrom leve
  • 1 egész tojás
  • annyi tejföl, hogy összeálljon (kb.1 dl)

A hozzávalókat gyorsan összeállítottam és hagytam hideg helyen pihenni kicsit.

Kb. 20 dkg diót ledaráltam, mert az is szükséges a töltelékhez.

A tészta felét kinyújtottam és tepsibe helyeztem. Alját megszurkáltam, egy maréknyi grízt szórtam rá.

Erre került az almatöltelék, melyre a dió rétegződött. S hogy adjunk az élvezeteknek, még megspékeltem házi baracklekvárral a tetejét vékonyan.

A tészta másik felét is nyújtás után csíkokra vágtam és rácsozva ráhelyeztem.

Középmeleg sütőben fél óra alatt készre is sült!

DSC_0657.JPG

DSC_0661.JPG

Amúgy olvasom a Szürke ötven árnyalatát! Mindjárt végzek vele, majd beszámolok róla!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!