Moha főz

Málna és meggy júliusban

A szombati napom elég mozgalmasan telt. Kétféle gyümölcsöt is szedtem és mindkettő szedését elmosta az eső. Délelőtt meggyet, és alig egy kosárkával tudtam gyűjteni, amikor hirtelen beborult.Igyekeztem nem tudomást venni a dologról, de amikor kövér cseppekben elkezdett kitartóan záporozni, kénytelen voltam lemászni a fáról.

Bementem és volt egy nem fogadott hívásom a telefonomon. Kollégám hívott, hogy megyek-e málnát szedni, mert erősen érik a kényes bogyóska.

Fűzéren van egy sor málnása.

Kikérdeztem a fiúkat, egyikük ráállt, hogy menjünk, sőt barátnője is lelkesedett az ötletért. Bár valószínű inkább azért, hogy vele lehet kicsit.

Amikor elindultunk délután, még szépen sütött a nap, de ahogy haladtunk úti célunk felé, láttuk a gyülekező fellegeket, sőt egy-két villámlást is.

Nem fordultunk vissza, és egy darabig sikerrel is jártunk.Bő egy órára beszabadultunk a málnásba.

Nehogy azt higgyétek annyira jó szedni, mint ahogy a dolog  hangzik. Szúrtak a bokrok, kissé dagonyáztunk, ráragadt a cipőnkre a sár, végül megint csak esett.

Megadtuk magunkat, de sikerült azért két ötliteres üvegnyi málnácskát zsákmányolni.

DSC_0068.JPG

DSC_0135_1.JPG

Nem voltam elkeseredve, pedig többet akartam szedni, mert szerintem szép képeket sikerült készíteni a gyönyörűséges tájról.

DSC_0056.JPG

DSC_0051.JPG

DSC_0098.JPG

DSC_0103.JPG

DSC_0122.JPG

Az összes málna a fagyasztóba ment. A meggyet dzsemnek készítettem el, de az egy másik történet.

Sütni sajttortát sütöttem. Mert még erre is maradt energiám.

Nem New York-i, csak amolyan vidéki.

A tészta hozzávalói:

30 dkg darált háztartási keksz

20 dkg vaj.

A két hozzávalót összegyúrtam és kerek kapcsos tortaformába lapítgattam úgy, hogy magas peremet képeztem.

Krém:

50 dkg tehéntúró

35 dkg krémsajt (mascarpone, Rhilapelphia, medve, amelyik jól esik)

40 dkg cukor

3,5 dl tejföl

3 ek. vaníliás cukor

4 egész tojás.

A hozzávalókat turmixgépbe tettem a tojások kivételével. A tojásokat kettéválasztottam.

A sárgája került a krémbe, a fehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá vertem. Ezt is beleforgattam a krémbe.

Beleöntöttem a tortaformába és 200 C°-os sütőbe toltam 30 percre. Akkor mérsékeltem a tüzet és még 15 percig sütöttem.

DSC_0173_1.JPG

Mivel meggyszezon van, meggyszósszal tálaltam (azonos súlyú meggy és cukor felmelegített állapotban).

Azonban finom málna, eper vagy cseresznyeszósszal is. Jó étvágyat hozzá!

DSC_0176.JPG

 

DSC_0179_1.JPG

DSC_0187.JPG

DSC_0188.JPG

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!