A szombati napom elég mozgalmasan telt. Kétféle gyümölcsöt is szedtem és mindkettő szedését elmosta az eső. Délelőtt meggyet, és alig egy kosárkával tudtam gyűjteni, amikor hirtelen beborult.Igyekeztem nem tudomást venni a dologról, de amikor kövér cseppekben elkezdett kitartóan záporozni, kénytelen voltam lemászni a fáról.
Bementem és volt egy nem fogadott hívásom a telefonomon. Kollégám hívott, hogy megyek-e málnát szedni, mert erősen érik a kényes bogyóska.
Fűzéren van egy sor málnása.
Kikérdeztem a fiúkat, egyikük ráállt, hogy menjünk, sőt barátnője is lelkesedett az ötletért. Bár valószínű inkább azért, hogy vele lehet kicsit.
Amikor elindultunk délután, még szépen sütött a nap, de ahogy haladtunk úti célunk felé, láttuk a gyülekező fellegeket, sőt egy-két villámlást is.
Nem fordultunk vissza, és egy darabig sikerrel is jártunk.Bő egy órára beszabadultunk a málnásba.
Nehogy azt higgyétek annyira jó szedni, mint ahogy a dolog hangzik. Szúrtak a bokrok, kissé dagonyáztunk, ráragadt a cipőnkre a sár, végül megint csak esett.
Megadtuk magunkat, de sikerült azért két ötliteres üvegnyi málnácskát zsákmányolni.
Nem voltam elkeseredve, pedig többet akartam szedni, mert szerintem szép képeket sikerült készíteni a gyönyörűséges tájról.
Az összes málna a fagyasztóba ment. A meggyet dzsemnek készítettem el, de az egy másik történet.
Sütni sajttortát sütöttem. Mert még erre is maradt energiám.
Nem New York-i, csak amolyan vidéki.
A tészta hozzávalói:
30 dkg darált háztartási keksz
20 dkg vaj.
A két hozzávalót összegyúrtam és kerek kapcsos tortaformába lapítgattam úgy, hogy magas peremet képeztem.
Krém:
50 dkg tehéntúró
35 dkg krémsajt (mascarpone, Rhilapelphia, medve, amelyik jól esik)
40 dkg cukor
3,5 dl tejföl
3 ek. vaníliás cukor
4 egész tojás.
A hozzávalókat turmixgépbe tettem a tojások kivételével. A tojásokat kettéválasztottam.
A sárgája került a krémbe, a fehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá vertem. Ezt is beleforgattam a krémbe.
Beleöntöttem a tortaformába és 200 C°-os sütőbe toltam 30 percre. Akkor mérsékeltem a tüzet és még 15 percig sütöttem.
Mivel meggyszezon van, meggyszósszal tálaltam (azonos súlyú meggy és cukor felmelegített állapotban).
Azonban finom málna, eper vagy cseresznyeszósszal is. Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: