Karácsonykor ettünk utoljára, ezért már időszerűvé vált ennek a finomságnak a készítése. És mivel a mélyhűtőmben több kiló málna didereg, gondoltam most a gyümölcsös változattal hozakodok elő!
Hozzávalók:
20 dkg babapiskóta
4 marék málna
35 dkg mascarpone
15 dkg cukor
2,5 dl habtejszín
1 dl kávé
1 dl rum
3 tojás
vaníliás cukor
csipet só,1 cs zselatin expressz.
A mascarponét tálba teszem, hozzáadom a tojások sárgáját és a cukrot elkeverem benne.
A fehérjét csipet sóval kemény habbá verem. A tejszínt szintén, abba kerül cukor nélkül a fixáló.
Aztán a háromféle habocska eggyé lényegül át. A sárga habból harmadát kivettem, a többihez hozzákevertem a még kissé fagyos málnát.
Jénai tálban kezdtem rétegezni. Minden db babapiskótát megitattam a kávé és a rum keverékével, épp csak, nem áztattam el!
Erre került a sárga krém, majd egy rózsaszínű málnás. Megint piskóta, majd krém. Ahol kicsit hézagosnak találtam, egész málnát is szórtam.
A tetejére pedig mi más kerülhetne, mint maga a gyümölcs a fincsi krém fölé!
Üde, könnyű íz, nyárestén üljetek ki vele a teraszra. Emlékezetes lesz!! Hiszen friss málnából még klasszabb!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: