Moha főz

Málnás tiramisu

DSC_0381_1.JPG

Karácsonykor ettünk utoljára, ezért már időszerűvé vált ennek a finomságnak a készítése. És mivel a mélyhűtőmben több kiló málna didereg, gondoltam most a gyümölcsös változattal hozakodok elő!

Hozzávalók:

20 dkg babapiskóta

4 marék málna

35 dkg mascarpone

15 dkg cukor

2,5 dl habtejszín

1 dl kávé

1 dl rum

3 tojás

vaníliás cukor

csipet só,1 cs zselatin expressz.

A mascarponét tálba teszem, hozzáadom a tojások sárgáját és a cukrot elkeverem benne.

DSC_0372_1.JPG

A fehérjét csipet sóval kemény habbá verem. A tejszínt szintén, abba kerül cukor nélkül a fixáló.

DSC_0373.JPG

Aztán a háromféle habocska eggyé lényegül át. A sárga habból harmadát kivettem, a többihez hozzákevertem a még kissé fagyos málnát.

DSC_0374_1.JPG

Jénai tálban kezdtem rétegezni. Minden db babapiskótát megitattam a kávé és a rum keverékével, épp csak, nem áztattam el!DSC_0375_2.JPG

Erre került a sárga krém, majd egy rózsaszínű málnás. Megint piskóta, majd krém. Ahol kicsit hézagosnak találtam, egész málnát is szórtam.

DSC_0376_1.JPG

A tetejére pedig mi más kerülhetne, mint maga a gyümölcs a fincsi krém fölé!

DSC_0377_2.JPG

Üde, könnyű íz, nyárestén üljetek ki vele a teraszra. Emlékezetes lesz!! Hiszen friss málnából még klasszabb!

DSC_0380_2.JPG

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!