Moha főz

Paradicsomos bruschetta

A  jó öreg pirítósra nemcsak vajat vagy dzsemet kenhetünk.

Sokkal izgalmasabb, ha a napsütötte paradicsom kerül rá feltétként.

Némi olajjal, bazsalikommal megbolondítva.

DSC_0609

Ezt is az olasz konyhának köszönhetjük, ott előszeretettel fogyasztják előételként.

Szerintem vacsorának is tökéletes!

A bruschetta szó  a bruscare igéből  származik, melynek jelentése parázson pirítani.

Az, hogy mi került régen ott, olaszhonban a pirított, olajjal megkent kenyér tetejére, az évszázadok alatt többször változott.

Legnépszerűbbek között máig  a sót, borsot, fokhagymát, paradicsomot, sajtot, sonkát nevezhetjük meg.

Egy személyre elkészítve:

2 szelet kenyér ( most épp barna, de a fehér is jó)

1 gerezd fokhagyma

2-3 paradicsom (lucullus akadt otthon )

1 evőkanál olívaolaj

só,bors

néhány levél friss bazsalikom

A kenyeret megpirítjuk. Ha több személyre készítenénk sütőben célszerű pirítani.

Vékonyan megkenjük fokhagymával (ne nyomja el a többi ízt).

DSC_0604

A paradicsomot összedaraboljuk, beletépkedjük a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk.

DSC_0605

Végül meglocsoljuk a finom olajjal.

Ha lett volna balzsamecetem ( de épp hiányzik a polcról) cseppentek rá abból is. Úgyhogy szólok az Uramnak: Konyi!

Küldjél már egy üveg jófajta  modenait, onnét Taljánországból, mert kifogytam belőle 🙂

Megfejelhetjük ezen felül egy kis fej lilahagymával (apróra vágva) és némi mozzarella sajttal.

A lehetőségek tárháza itt van előttünk. Csak bele kell harapni!

DSC_0610

Jó étvágyat!

Taljánországról most épp a János Vitéz c. rajzfilm egyik betétdala jutott eszembe!

Aki szereti, hallgassa szeretettel és nosztalgiával!

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek 🙂  Köszönöm szépen!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!