Moha főz

Sós perec

Gyerekek, gyerekek,
szeretik a perecet,
sósat, sósat,
jó ropogósat.
Aki vesz, annak lesz,
aki nem vesz, éhes lesz.

Azt hiszem, a felnőtteknél is sikert arathatunk a sós pereccel. Ráadásul aki kelt tésztát szeret és tud is készíteni, annak ez is gyerekjáték lesz 🙂

DSC_0219

Hozzávalók:

50 dkg liszt

2,5 dl tej

2,5 dkg élesztő

1 teáskanál cukor

2 teáskanál só

1 dl olaj

1 tojás a kenéshez

Sós máz:

3 evőkanál liszt

1 evőkanál só

víz.

A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd eldolgozzuk a többi hozzávalóval.

Fél óra alatt langyos helyen duplájára kelesztjük.

Kinyújtjuk lisztezett gyúródeszkán és vékony csíkokra szeljük. Kissé megsodorjuk és perec alakúra formázzuk.

Sütőpapíros tepsibe rakjuk, és megkenjük tojással. A mázhoz először a lisztet és a sót keverjük össze, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk.

Ezzel csorgatjuk meg a kész pereceket.

Én egy kicsit túllőttem a célon, nagyon is ducik lettek ezek a perecek, mert még hideg sütőbe is tolom, hogy ott is kelhessen egy kicsit.

DSC_0218

Máskor vékonyabb hengereket formázok majd 🙂

Egyébként van ahol úgy készítik, hogy a pereceket először kifőzik forró vízben, majd utána sütik ropogósra !

Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!