Gyerekek, gyerekek,
szeretik a perecet,
sósat, sósat,
jó ropogósat.
Aki vesz, annak lesz,
aki nem vesz, éhes lesz.
Azt hiszem, a felnőtteknél is sikert arathatunk a sós pereccel. Ráadásul aki kelt tésztát szeret és tud is készíteni, annak ez is gyerekjáték lesz 🙂
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
1 dl olaj
1 tojás a kenéshez
Sós máz:
3 evőkanál liszt
1 evőkanál só
víz.
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd eldolgozzuk a többi hozzávalóval.
Fél óra alatt langyos helyen duplájára kelesztjük.
Kinyújtjuk lisztezett gyúródeszkán és vékony csíkokra szeljük. Kissé megsodorjuk és perec alakúra formázzuk.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk, és megkenjük tojással. A mázhoz először a lisztet és a sót keverjük össze, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk.
Ezzel csorgatjuk meg a kész pereceket.
Én egy kicsit túllőttem a célon, nagyon is ducik lettek ezek a perecek, mert még hideg sütőbe is tolom, hogy ott is kelhessen egy kicsit.
Máskor vékonyabb hengereket formázok majd 🙂
Egyébként van ahol úgy készítik, hogy a pereceket először kifőzik forró vízben, majd utána sütik ropogósra !
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: