Gyönyörűen kibújtak a réten a vadon termő sóska levelei, rengeteg van belőle.
Én magam nyersen szeretem gyerekkorom óta. Most is anyukámnak indult a szedés, mert épp felépülőben van, nem tud még hajolgatni. Átvittem neki a zacskónyi friss sóskalevelet, de előtte hirtelen ötlettől vezérelve magamnak is hagytam belőle otthon. És elkészítettem. Én, aki nem igazán szereti ezt a fajta ételt! Egyszer össze is vesztem férjjel, mert imádja, én pedig nem készítem. Amit nem szeret az ember, nem is tudja jól megcsinálni.
Most azonban, hogy kedvet kaptam hozzá, valahogy ízlett.
Sóskaszósz hozzávalói:
30 dkg friss sóskalevél
3 dkg vaj
1 csapott evőkanál liszt
1-2 evőkanál cukor
1,5 dl tej
1 csipet só.
Az alaposan megmosott és szárától megszabadított növényt a vajon megfuttatjuk. Folyamatosan kavarjuk, ameddig meg nem “fonnyad” az összes levél. Ekkor megcukrozzuk, egy csipet sót is teszünk bele.
Jöhet a liszt, amivel egyenletesen megszórjuk. Kevergetjük kicsit, majd felöntjük a tejjel. Kész is a tavaszi szószunk!
Frissen az igazi! Anyukám krumplipürével szereti, én sonkát sütöttem hozzá. De jól jött volna az a püré is.
Kellemesen savanykás az íze a szósznak, amit a tej kissé selymesít. Aki több cukorral szereti, tehet bele bátran.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: