Moha főz

Epres-banános sütemény

Még javában tart az eperszezon!

Az eper segít megelőzni az öregedéssel járó mozgási és értelmi képességek csökkenését- olvasom valahol.

DSC_0514

Akkor hajrá, együk magában, tejföllel, tejszínhabbal, vagy a kiszürcsölt pezsgőspohár aljáról élvezkedve!

Nincs mutatósabb egy eperrel díszített süteménynél.Még ha az nagyon egyszerű is.

Felpezsdíti, csak úgy hívogatnak rajta a pirosló gyümölcsök.

DSC_0535

Hozzávalók az epres-banános süteményhez:

6 tojásos piskóta

30 dkg eper

10 dkg porcukor

2 dl állati eredetű tejszín

25 dkg mascarpone

1 vaníliás cukor

2 db banán.

A piskótát kettévágjuk.

Elkészítjük a krémet.

Ehhez szükséges a mascarponét, a cukrot , vaníliás cukrot összekeverni.

A tejszínt felverjük és óvatosan összevegyítjük a cukros mascarpone-val.

A fele krémet rákenjük a piskótára és rászeletelünk pár karika banánt.

Befedjük a másik lappal és szépen eloszlatjuk rajta a maradék krémet.

DSC_0537

Az epreket lecsumázzuk, ketté vágjuk. A banánt felkarikázzuk.

Díszítjük a kétféle gyümölccsel a sütemény tetejét, és már fogyasztható is.

DSC_0536

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!

Hadd örüljek :)  Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!