Moha főz

Karfiolfasírt sütőben sütve

Egy különleges karfiolrecept  annak, aki szereti a különlegeset!

Ismerős, hogy egyfajta alapanyagból csak néhány ételt készítesz?

Karfiolból leves, rakottas és a megunhatatlan rántott karfiol ugrik be, igaz?

Nos, ha kicsit több időd van és rá is szánnád erre az ételre, akkor figyelmesen olvasd az alábbi sorokat.!

A végeredmény magáért beszél, nagy sikerre számíthatsz vele! Ez a karfiolfasírt!

Hozzávalók:

1 közepes fej karfiol

2 teáskanál mustár

20 dkg  zsemlemorzsa

2 tojás

só, bors ízlés szerint

1 csokor petrezselyemzöld

tetejére  5 dkg parmezán sajt.

 A  rózsáira szedett karfiolt sós vízben félpuhára főzzük.

Leszűrjük és késes aprítóval darabosra törjük.

Egy tálban a zsemlemorzsával, tojással, petrezselyemzölddel összekeverjük és sózzuk, borsozzuk (1-1 teáskanál ideális). Ízesítjük a mustárral.

Kis pogácsákat formázunk a pépből, és sütőpapírra helyezzük.

Hőlégkeveréses sütőben szép pirosra sütjük közepes hőfokon. A sütési idő alatt egyszer megforgatjuk a karfiolpogácsákat.

Még melegen megszórjuk parmezán sajttal.

Jó étvágyat hozzá!

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Zsuzsa Lugosi says:

    Mustár mikor kerül bele?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!