Moha főz

Meggyleves nyersen

A legnagyobb isten áldása a kukoricagombóc! Meg a meggyleves!

Főleg teljesen friss, zamatos mivoltában. Nincs szétfőve, megtartja teljes vitamin tartalmát.

Karban tartja a szívet, antioxidáns.

Ha bekanalazunk este belőle, garantált a nyugodt alvás!

Terhesen rajongtam a meggylevesért, képes voltam literszámra magamba dönteni. 

Rájártam folyton, még ebédidő előtt.

Na, nézzük a receptjét!

Hozzávalók:

50 dkg kimagozott meggy

5 dl víz

4-5 szem szegfűszeg

2-3 csillagánizs

1 rúd fahéj

10 dkg cukor

1 dl főzőtejszín

1 evőkanál méz

1 citrom leve és héja.

A meggyet késes aprítóban daraboljuk.

A vizet a cukorral felforraljuk a fűszerekkel együtt.

Ez utóbbit érdemes egy kis vászonzacskóba tenni, így egyben kiemelhető a léből a végén.

De a szűrés is épp olyan jó eredményre vezet.

Mikor érezzük a finom, fűszeres illatot, elzárjuk a tüzet és beleöntjük a tejszínt.

A citromlevet a gyümölcshúsra facsarjuk, és a héját is hozzá reszeljük.

Ezután nincs más dolgunk, mint a fűszeres szirupot és a meggyet összeönteni, mézzel ízesíteni.

Persze szigorúan akkor, ha a szirup már épp hogy langyos.

Egyszerű, gyors, finom! Behűtve az igazi!

Pár mentalevéllel díszíthetjük.

Jó étvágyat hozzá!

Tipp: Ha még sűrűbb levest szeretnénk, tehetünk a levesbe chia magot, ami alaposan kocsonyásít.

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!