Moha főz

A birsalma két arca: sajt és szörp.

A birsalmasajt nagyon menő mostanság, felkapott csemege.  Nem véletlenül drága, ha valahol  megvesszük és nem saját magunk készítjük.  Minimum 3-4 óránkat rá kell áldoznunk ha hozzá akarunk fogni! Amondó vagyok: megéri! Bátran kezdjünk neki! A birs illata átható, jellegzetesen finom, nagyi szobáját idézi számomra, ahol a tömör, nehéz szekrény tetején sorakoztak egész télen! De a… Tovább »

Birsalmás krumplipüré sült csirkével

A birsalma számomra az ősz sztárgyümölcse! Olyan illatot terjeszt, amelyhez még hasonlót sem ismerek. Intenzíven ontja magából, semmivel sem törődve. És ha odateszem sülni vagy főni, az egész lakást körbelengi ez az isteni aroma. Töredelmesen bevallom, hogy a mai példányt egy pálinkafesztiválon vettem magamhoz illegálisan nemrégiben. Ott állt egy üres telken a csillagfényben a birsfa,… Tovább »

Birsalmasajt, te édes!

Készítsünk sokáig elálló édességet az ősz sztárgyümölcséből! A birsalma illata összetéveszthetetlen: átható, erős és nagyon finom. Legalábbis az én orromnak. Nagymamám mindig a szekrény tetején tárolta őket, ott üldögéltek, míg bele nem pottyantak a fazékba. Egyik kedvenc gyümölcsöm, már ha egyszer választani kéne, mert mindet szeretem, sőt odavagyok értük! Ha sajtkészítésre adnánk a fejünket, mint… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!