Minap kacsamellet vásároltam, ami nem túl gyakran történik. Kissé eltértem a hagyományos rozéra sütéstől, de nekünk ízlett a végeredmény. Fűszeres kacsamell hozzávalói: 2 db tisztított kacsamell só, bors kakukkfű rozmaring majoránna. A kacsamelleket hideg vízben átmossuk, majd szárazra töröljük. A bőrét beirdaljuk kockásra. Megsózzuk mindkét oldalát. A bőrös oldalára borsot, kakukkfüvet, rozmaringot és majoránnát szórunk…. Tovább »
Fűszeres kacsamell serpenyőben sütve
Minap kacsamellet vásároltam, ami nem túl gyakran történik. Kissé eltértem a hagyományos rozéra sütéstől, de nekünk ízlett a végeredmény. Fűszeres kacsamell hozzávalói: 2 db tisztított kacsamell só, bors kakukkfű rozmaring majoránna. A kacsamelleket hideg vízben átmossuk, majd szárazra töröljük. A bőrét beirdaljuk kockásra. Megsózzuk mindkét oldalát. A bőrös oldalára borsot, kakukkfüvet, rozmaringot és majoránnát szórunk…. Tovább »

Tejszínes, sajtos mártásban az egészséges brokkoli. Valószínűleg sokszor hallottuk már, hogy minél sötétebb a zöldség, annál több detoxikáló anyaggal rendelkezik a szervezet számára. A brokkoli egy csúcs ilyen szempontból: méregtelenít, szuper rostforrás, tisztítja a szervezetet, erősíti az immunrendszert. Harsogó mélyzöld színe jelzi a növényi vegyületek intenzív jelenlétét, pl. az antioxidánsokét, melyek semlegesítik a szervezeteben…