Moha főz

Csokis-céklás sütemény naranccsal

Brutálisan csokis, zaftos ez a sütemény. Nehezen szárad ki, de erre nem is lesz ideje. Emlékszem, egyszer egy ismerősömnek beszéltem a céklás brownie-ról, aki elfintorította az arcát. Gondolom egy sárgarépa tortára is ezt tenné, mert a zöldséget nem tudja elképzelni édességben. Pedig érdemes nyitottnak lenni új dolgokra, nemcsak a gasztronómiában! A cékla jó tulajdonságait most… Tovább »

Céklás humusz házilag

Mi is a humusz? A gasztronómiában egy gazdag ízű krém, melynek fő összetevője a csicseriborsó és a szezámpaszta. A csicseriborsóval való valódi és nem konzerv formában való találkozásomról itt olvashattok. Csicseriborsó testközelből A szezámpaszta ismert elnevezése a tahini, amit ebben a receptben készítettem először. A boltokban kapható változatától olcsóbb és szerintem finomabb is! Ő pirított, finomra… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!