Moha főz

Céklás humusz házilag

Mi is a humusz? A gasztronómiában egy gazdag ízű krém, melynek fő összetevője a csicseriborsó és a szezámpaszta. A csicseriborsóval való valódi és nem konzerv formában való találkozásomról itt olvashattok. Csicseriborsó testközelből A szezámpaszta ismert elnevezése a tahini, amit ebben a receptben készítettem először. A boltokban kapható változatától olcsóbb és szerintem finomabb is! Ő pirított, finomra… Tovább »

Csicseriborsó testközelből

Úgy kezdődött, hogy anyukám késő tavasszal elhatározta: csicseriborsót is vet a konyhakertjébe. Az elhatározás azonban kevésnek bizonyult és megakadt azon a ponton, amikor vetőmagot akart beszerezni. Mert sehol sem talált. Pedig még a főváros közelében élő húgomat is mozgósította -e célból. Amikor már teljesen lemondott róla, elsírta  bánatát egy délelőtt. Nekem van egy bevált helyem,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!