Moha főz

Egészséges finomság, bűntudat nélkül.

A földiepernek tombol a szezonja, bár az ára erősen változó. Egyszer felugrik, máskor pedig már hat-hétszáz forintért is elérhető egy kiló.  A sok eső nem tesz jót neki, hamar rothadásnak indul. Kényes gyümölcs, mint a málna, bár az viszi inkább a prímet. Szóval amíg lehet, használjuk ki a friss gyümölcs adta lehetőségeket, és használjuk fel… Tovább »

Epres-rebarbarás pite mascarponéval

Itt a rebarbara szezonja és bizony az eper is érik! A kettő kombinációja egyenesen mennyei! A rebarbara ritkán vendég a konyhámban. Savanykás, piros színű zöldség. Jellegzetes ízű, szerintem finom.  Lehet belőle krémlevest, kompótot, chutney-t készíteni. A legcsábítóbb azonban süteményben. Eperrel kombinálva kiváló desszerttel lephetjük meg a családot. Pitetészta hozzávalói: 15 dkg vaj 20 dkg liszt… Tovább »

Epres-banános sütemény

Még javában tart az eperszezon! Az eper segít megelőzni az öregedéssel járó mozgási és értelmi képességek csökkenését- olvasom valahol. Akkor hajrá, együk magában, tejföllel, tejszínhabbal, vagy a kiszürcsölt pezsgőspohár aljáról élvezkedve! Nincs mutatósabb egy eperrel díszített süteménynél.Még ha az nagyon egyszerű is. Felpezsdíti, csak úgy hívogatnak rajta a pirosló gyümölcsök. Hozzávalók az epres-banános süteményhez: 6… Tovább »

Eperálom

Epres hűsítő mennyország ! Találhattál már nálam  kedves olvasó ribizliálmot, most itt az epres! Eljött! És parfé formát öltött a valóságban. Ebben a hőségben igazán frissítő tud lenni! Epres parfé hozzávalói: fél liter joghurt 2 dl tejszín (nem hullala, állati eredetű szükséges) 6 evőkanál cukor fél rúd vaníliaőrlemény vagy 2 csomag vaníliáscukor 25-30 dkg eper…. Tovább »

Túrós pite csokikrémmel

Múltkori csokis-túrós süteményemnek nagy sikere lett itthon. Most kicsit átalakítva, minden hozzávalót magam készítve sütöttem meg ismét. A készen vett tészta helyett pitetésztával dolgoztam, és tavasz lévén feldobtam egy kis eperrel. Pitetészta: 25 dkg liszt  15 dkg vaj 3 evőkanál porcukor (6 dkg) 1 teáskanál sütőpor 2-3 evőkanál tejföl csipet só. A vajat összemorzsoljuk a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!