Moha főz

Csokis kalács mandulával

Aki kitapasztalta a kelt tészta elkészítésének titkát, rendkívül változatos ételeket készíthet belőle. Lehet tölteni gyümölccsel, zöldséggel, hússal, lekvárral, sajttal, fűszerekkel, a lehetőségek száma végtelen. A csokis-mandulás kombó igazi finomság. A melegen illatozó kalács igazán vonzó desszert lehet. Kelt tészta hozzávalók: 2 dl tej 7 dkg élesztő 5 dkg cukor 50 dkg liszt 2 tojás sárgája… Tovább »

Csíkos sütőtökös kalács

Egy melegsárga, őszi kalács. Na miből? Igen, a megosztó sütőtökből. Gyerekkoromban csak sült tököt ettünk, másféle elkészítési módját nem is ismertem. Manapság reneszánszát éli ez a finomság és érdekesnél érdekesebb receptekkel állnak elő a lelkes háziasszonyok. Az egyszerű kelt tésztát is feldobja, és ha ezt reggelizünk mondjuk, a napunk is jobban indul. Sütőtökös kalács receptje:… Tovább »

A közelítő Húsvét

  Amikor ugye a kalács sütése elmaradhatatlan. Kipróbáltam, megy-e még a kelt tészta sütése. Nem mintha el lehetne felejteni! El lehet dönteni, a fiaim szerint jól sikerült a próba! Csak annyi a baj vele, hogy szinte abbahagyhatatlan a finom, omlós és illatos töltelékes kalácska evése! Sosem kezdek kisüzemben vele, felesleges elaprózni. Ezért nálam a hozzávalók: 70… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!