Aki kitapasztalta a kelt tészta elkészítésének titkát, rendkívül változatos ételeket készíthet belőle. Lehet tölteni gyümölccsel, zöldséggel, hússal, lekvárral, sajttal, fűszerekkel, a lehetőségek száma végtelen. A csokis-mandulás kombó igazi finomság. A melegen illatozó kalács igazán vonzó desszert lehet. Kelt tészta hozzávalók: 2 dl tej 7 dkg élesztő 5 dkg cukor 50 dkg liszt 2 tojás sárgája… Tovább »
Csokis kalács mandulával
Aki kitapasztalta a kelt tészta elkészítésének titkát, rendkívül változatos ételeket készíthet belőle. Lehet tölteni gyümölccsel, zöldséggel, hússal, lekvárral, sajttal, fűszerekkel, a lehetőségek száma végtelen. A csokis-mandulás kombó igazi finomság. A melegen illatozó kalács igazán vonzó desszert lehet. Kelt tészta hozzávalók: 2 dl tej 7 dkg élesztő 5 dkg cukor 50 dkg liszt 2 tojás sárgája… Tovább »

A kelt tészta, mint jolly joker. Most sósan töltve. Nagyon szeretek kelt tésztát készíteni, mert finom, puha, kiadós. Szinte bármivel meg lehet tölteni akár édes, akár sós változatban gondolkozunk. Gyönyörűen mutat amikor megkel, hát még amikor kisül! A tésztába én mostanában csíráztatott lenmag őrleményt is teszek, mert azt gondolom: egészséges. DM-ben vásárolom, ahogy a linom…