Moha főz

Így még nem ettél krumplifőzeléket!

Karikára szeletelve vagy kockára vágva? Az én “kultúrkörömben” krumplifőzelék elkészítéshez kizárólag a karikára vágott krumplit ismertem.  Elképedve fedeztem fel, hogy épp annyira elterjedt a kockára vágás is.  Bár továbbra is a “karikára szeletelős” táborban maradok, kivetkőztem önmagamból. Kockára vágott kukoricás krumplifőzeléket készítettem. Kukoricás krumplifőzelék hozzávalói: 50 dkg kockára vágott, hámozott burgonya 15 dkg mirelit kukorica… Tovább »

Krumplifőzelék picit másképp.

A fiúknak sült krumplihoz szoktam egy egyszerű és finom mártást keverni. Arányaiban: 1 evőkanál dijoni mustárhoz 5 evőkanál 20%-os tejföl, amit sóval és frissen őrölt borssal ízesítek. Tegnap sikerült túl sokat készítenem, valahogy maradt belőle. Betettem a hűtőbe. Ma törtem a fejem mit is főzzek,a maradék kis fokhagymás brassói hús mellé. Ismét sült krumplihoz nem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!