Moha főz

Ja, hogy mi az a lepcsánka??????

Már írtam erről a laktató és mindenki számára ismert ételről régebben, itt olvashatjátok. http://mikormennyi.blog.hu/2012/09/21/tenyleg_itt_az_osz Most a wikipédiát hívom segítségül az elnevezés magyarázatához:  Nagyon sok verziója létezik, így a svájci rösti, a svéd rarakor, az angolszász hash browns, vagy a magyar tócsi, tócsni, toksa (Észak-Magyarország), macok (Mátra), cicege, tócsi (Veszprém megye), lapcsánka (Somogy), (Baranya) és (Zala megye), lepcsánka Hajdúságban, Nyírségben gánica[2] (Őrség), matutka(Közép-Magyarország), krumliprósza (Somogy), (Baranya) és (Zala megye), görhöny (Szabolcs-Szatmár megye), lapotyka (Vas megye), a Dunántúlon több néven ismert (melyek… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!