Teltebb, gazdagabb ízű mézes, és nagyon sokáig eláll. Konkrétan legalább 3-4 hónapig. Tavaly úgy eldugtam egy doboznyit, hogy csak tavasszal leltem rá véletlenül. Jelentem, hipp-hopp elfogyott, pedig nem reklámoztam. Nekem mostanában a kör alakú forma jön be, de bármilyenre szaggathatjuk. Mogyorós-diós mézeskalács hozzávalói: 20 dkg méz 13 dkg vaj 25 dkg kristálycukor 50 dkg finomliszt… Tovább »
Mézeskalács mogyorósan-diósan
Teltebb, gazdagabb ízű mézes, és nagyon sokáig eláll. Konkrétan legalább 3-4 hónapig. Tavaly úgy eldugtam egy doboznyit, hogy csak tavasszal leltem rá véletlenül. Jelentem, hipp-hopp elfogyott, pedig nem reklámoztam. Nekem mostanában a kör alakú forma jön be, de bármilyenre szaggathatjuk. Mogyorós-diós mézeskalács hozzávalói: 20 dkg méz 13 dkg vaj 25 dkg kristálycukor 50 dkg finomliszt… Tovább »

A sütemények közül a legkedveltebbek közé tartoznak a mézes sütemények. Tésztáját nagyszerűen lehet formálni, sokféle fűszert ” elbír”, sokáig eltartható és nem utolsó sorban: nagyon finom! Története egész az őskorba húzódik vissza, amikor az édesség utáni vágyát az ember hosszú időn át, csak és kizárólag mézzel tudta kielégíteni. Számos barlangrajz őrzi a vadméhek mézét…
Na, végre elkezdtem a karácsonyi sütést! Halleluja! Szombaton még dolgozni kellett és nem mehettünk haza hamarabb. Úgyhogy a hosszú hét vasárnap reggelén állítottam össze mézeskalácsom tésztáját. Bevált, kiváló receptem van, amit ím megosztok veletek! Hozzávalók: 20 dkg méz 13 dkg vaj 25 dkg cukor 50 dkg liszt 1 kk. szódabikarbóna 20 dkg mogyoró 6-6 dkg…