Moha főz

Cseresznyés-meggyes pite

A világ legegyszerűbb és legfinomabb kevert süteménye. Édesanyámnál érik a cseresznye. Fekete, édes ízű, igazi süteménybe való fajta. Fiam szedett egy nagyobb adagot belőle. Szépen be is fogta a kezét, de mit számított! Náluk rostos szörp készült belőle, jelentem: igazán üdítő élmény. Nálam, mivel meggy is akadt a háznál, egyértelmű volt, hogy ezekből sütök valami… Tovább »

Epres-rebarbarás pite mascarponéval

Itt a rebarbara szezonja és bizony az eper is érik! A kettő kombinációja egyenesen mennyei! A rebarbara ritkán vendég a konyhámban. Savanykás, piros színű zöldség. Jellegzetes ízű, szerintem finom.  Lehet belőle krémlevest, kompótot, chutney-t készíteni. A legcsábítóbb azonban süteményben. Eperrel kombinálva kiváló desszerttel lephetjük meg a családot. Pitetészta hozzávalói: 15 dkg vaj 20 dkg liszt… Tovább »

Bazsalikomos pite

Összejöttünk a lányokkal pár órára, és nem volt kérdés, hogy sütök valamit. Utólag mindig szidom magam, hogy nem valami hagyományos, bevált receptet veszek elő, hanem kísérletezek. Így nem egy szokásos túrós pitét készítettem, hanem egy bazsalikommal megbolondítottat. Első dolgom volt lemeóztatni kolléganőmmel, akinek ízlett.  Kissé megnyugodva néztem a délután elé és igen! Dicséreteket zsebelhettem be… Tovább »

Őszibarackos pite

Omlós pitetészta, szezongyümölccsel és egy kis dióval. A pite nagyon hálás tészta fajta, és szinte bármivel megtölthető. Illik hozzá mindenféle gyümölcs, lekvár, túró, mák, dió. Kaptam egy kis őszibarackot, nem volt kérdés, hogy azzal töltöm meg. Ráadásnak megbolondítottam darált dióval. Pite hozzávalói: 50 dkg liszt 25 dkg vaj 10 dkg porcukor 2 dl tejföl annyi… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!