Eddig csak főzted a karfiolt? Itt van kétféle nagyszerű alternatíva! Imádni fogod! Nálam a karfiol menő zöldség, főleg rántott formában házi majonézzel és levesként. Kacérkodtam a gondolatával, hogy a Mautner-féle kakaós sült változatot is kipróbáljam egyszer, és jelentem: nagyon bejött! A másik változat a bizarrnak hangzó kakaós mellé született a kevéssé bevállalós családtagoknak. Ő a… Tovább »
Sült karfiol a sütőből
Eddig csak főzted a karfiolt? Itt van kétféle nagyszerű alternatíva! Imádni fogod! Nálam a karfiol menő zöldség, főleg rántott formában házi majonézzel és levesként. Kacérkodtam a gondolatával, hogy a Mautner-féle kakaós sült változatot is kipróbáljam egyszer, és jelentem: nagyon bejött! A másik változat a bizarrnak hangzó kakaós mellé született a kevéssé bevállalós családtagoknak. Ő a… Tovább »

A csőben sütés az egytálételek jellegzetes elkészítési módja. Lényege: az előre megfőzött zöldséget, esetleg könnyen puhuló húsokat tűzálló tálba rakjuk , mártással bevonjuk, majd tetejét reszelt sajttal, esetleg morzsával meghintjük és pirosra, aranysárgára sütjük. Ezzel megakadályozzuk az étel kiszáradását, zaftos végeredményt kapunk. Ez az eljárás a gratinírozás. Legtöbbször besamelles mártást használunk, én most kicsit máshogy…