Moha főz

Nicole Kidman bolondozik

Felhőtlen öröm Keith Urban és Nicole Kidman között.   Fogalmam sincs milyen lehet kettejük házassága. A bulvárlapokban lehet olvasni ezt, azt. Hogy válságban van a pár. Hogy a boldogságuk csak felszín. Hogy nemsokára elválnak. Egyiküknek sem lehet könnyű.  A színésznőt csak plasztikkirálynőnek titulálják, a zenészt pedig félrelépőnek, drog- és alkoholfüggőnek. A nő világsztár, a férfi… Tovább »

Tortellini, a szuper Pasta!

Mostanában nagyon rákaptunk erre a finom olasz tésztára, a tortellinire. A spenótos-ricottás és a sonkás a kedvencünk. Persze nálam nem épp úgy lesz konyhakész, hogy egyszerűen csak megfőzöm. Először is megpirítom egy kis olívaolajban. Aztán felöntöm vízzel és készre párolom. Nem sajt, hanem paradicsomszósszal tálalom. A sajt persze elmaradhatatlan, reszelve kerül a tetejére. Tortellini gyorsan: 50… Tovább »

Csirkemell zabpelyhes bundában

Mire jó, ha nézzük Nigellát? Épp azon morfondíroztam, mit készítsek csirkemellből, amikor ránéztem a tv műsorra. Épp kedvenc Nigellám főzött. Pár percig ott ragadtam és épp kapóra jött, hogy a köményes salátája után csirkemellet sütött. Kissé eltért a hagyományos rántott melltől, és nagyon megtetszett! Nyomban irány a konyha és rövid idő alatt elkészült a csudafinom… Tovább »

Fondant-os muffin

Muffin dióval és megspékelve egy kis fondant-tal. Egyszer próbálkoztam saját fondant készítésével, aminek a végeredménye itt látható. https://mohamamakonyhaja.cafeblog.hu/2013/08/19/18_226/ Most nem bíztam a véletlenre, nagykerben vettem egy kilós kiszerelésű cuccot. Először tortára készítettem belőle bevonatot. Ma  pedig a muffin-ra került belőle. Diós muffin hozzávalói: 50 dkg liszt 1,5 dl növényi olaj 3 dl kefír 1,5 dl… Tovább »

Ragacsos datolyapuding

Hagyományos angol sütemény, ami a mi pudingunkra cseppet sem hasonlít. Szoktam nézni, ha időm engedni a Szerelem tálalva című műsort. Szerelemre ritkán találnak a résztvevők, de jó nézni, ahogy igyekeznek főzni vakrandijukra a párra vágyó angolkák. Ki bénázik, ki profin sürög-forog a konyhában, néhányan pedig a fáradtságot sem veszik, hogy elkápráztassák a másikat: mikróban készételt… Tovább »

Csokis földieper

A világ legegyszerűbb desszertje, aminek nehéz ellenállni! Ha csokis édességre vágyunk, ennél nincs egyszerűbb. Elkészítünk egy roppant letisztult, ám annál finomabb csokoládé ganache-t, amibe belemártogatjuk a gyümölcsöt. Hozzávalók: 10 dkg étcsokoládé 1 dl tejszín (állati eredetű) 50 dkg eper Az étcsokoládét darabokra törjük. Egy edényben felmelegítjük a tejszínt alacsony hőfokon, és beledobjuk a csokoládét. Folyamatos kevergetés… Tovább »

Realista rajzok egy szürreális korban

A modern világról  36  elgondolkodtató alkotás. Egy fiatal lengyel illusztrátor, Pawel Kuczynski tart elénk szatírikus képek formájában tükröt. Az elidegenedésről, a politikáról, a háborúról, mindennapjainkról. Felesleges őket magyarázni, rögtön átjön a mondanivalójuk. A művész így ír munkáiról: “Csak lerajzolom azt, amit látok. Nem vagyok hírnök, és nem is akarom megváltoztatni az embereket. Szavak nélkül próbálok… Tovább »

A gyerekkori nagy kedvenc: madártej

Krémes madártej habgaluskával és mandulaforgáccsal. Az angolok floating island-nak, azaz úszó szigetnek nevezik, ami igen találó. Az aranysárga tojásos krémben úszó csillámló, vaníliapöttyös habgaluskák. Jajj, de fincsi! Két liter tejjel fogtam hozzá, ez alatt minek? Hozzávalók: 8 db tojás 2 liter tej 1 kanál porcukor pár csepp citromlé 1 vaníliarúd 5 dkg mazsola 20 dkg kristálycukor… Tovább »

Fűszeres kacsamell serpenyőben sütve

Minap kacsamellet vásároltam, ami nem túl gyakran történik. Kissé eltértem a hagyományos rozéra sütéstől, de nekünk ízlett a végeredmény. Fűszeres kacsamell hozzávalói: 2 db tisztított kacsamell só, bors kakukkfű rozmaring majoránna. A kacsamelleket hideg vízben átmossuk, majd szárazra töröljük. A bőrét beirdaljuk kockásra. Megsózzuk mindkét oldalát. A bőrös oldalára borsot, kakukkfüvet, rozmaringot és majoránnát szórunk…. Tovább »

Stílusosnak lenni 60 felett is……..

Negyven inspiráló fotó hölgyeknek.  Nem könnyű hatvan év felett megfelelő ruhát találni. Sőt már negyvenesen, ötvenesen sem. A boltok mintha csak a fiatalokra gondolnának és a szuperkarcsúakra. Ha azonban fiatalabbnak szeretnének kinézni koruknál a hatvan feletti hölgyek, mégis ki kell alakítaniuk a megfelelő öltözködési stílusukat. Van aki erre persze legyint: Nekem már mindegy hogy nézek… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!