Lehetne bármilyen leves, de nálunk csak ez jöhet szóba. Kizárólagos előnye van, lehetetlen megkerülni!
Ha másképp alakulna, valószínűleg zendülés törne ki itthon!
Azt hiszem lehetetlen elrontani, bár már hallottam olyat: valakinek mégis sikerült, bár hitetlenkedve állok előtte. Ugyanis mit hallottam: valaki odaégette(!) a levest! Ugyebár lassú tűzön, gyöngyözve kell főzni, emberünk (asszonyunk) pedig az időt hagyta neki (3-4 óra) csak épp közepes lángon, így a csirkéje odakozmált. Na.
Én is csirkéből készítem előszeretettel, a szárnyaslevest (pulyka, csirke, galamb, tyúk) a gyomrom jobban kultiválja. A malacka kevésbé ízlik (bár, hmm kis orjaleves nem megvetendő), a marha pedig egyre drágább. Ez utóbbit szívesen kóstolgatnám, de ugye a gazdasági helyzet meg miegyebek 🙂
Ott tartottunk:nehéz elrontani. Miért is? Mert ha beledobáltunk minden hozzávalót miután felforrt a leves és leszedtük a habját (na, olyat is hallottam: ezt az első vizet valaki leönti és teljesen újat ereszt rá), csak lassan tovább főzzük a hozzávalók puhulásáig. Jó sok zöldség jusson beléje, ettől kapja meg azt a semmi mással össze nem hasonlítható ízét. Jöhet: fehér-és sárgarépa, zeller, karalábé, hagyma, fokhagyma, petrezselyemzöld, zellerszár.Lehet bele az utolsó félórában hámozott krumplit is dobni, legyen a leveshús mellé.
Fűszerek közül: só, szemes bors, erős chili, és szerecsendió. Aki kevésbé erősen szereti, erős paprikát csak módjával, de el is lehet hagyni.
Én még a forró leves tetejére is szórok keveset. Kiváló náthaűző.
Elégedett kanalazást hozzá!
Ezek a fotók egy héttel később készültek, amikor pulyka alsócomb volt az alap.Ím:
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: