Moha főz

Marhajóóóóó !

Nagyon friss, éppen akkor vágott marhahúshoz jutottam szerencsésen. Nyolc kilónyi mélyvörös, finoman erezett gyönyörűséghez.

DSC_1055.JPG

Ritkán készítek marhát, így kissé nehezen fogtam hozzá, féltem, nehogy kiszárítsam vagy elrontsam valami módon.

Ezért így jártam el: kilónyi combot felszeleteltem nem túl vékonyra és hirtelen vajban minkét oldalát kisütöttem, hogy értékes leve benn maradjon.

DSC_1057.JPG

Hőálló üvegtálat kibéleltem alufóliával, aljára fokhagymát szeleteltem. 4 db közepes fej hagymát nagy cikkekre vágtam, és rétegeztem a húst, amit sóztam, borsoztam durván darált borssal, kis mustárt is kentem reá, sőt zöld bazsalikommal is szórtam. Közbe-közbe hagymacikkely.

DSC_1067.JPG

Olívaolajjal locsolva, és 2 dl húsleves társaságában, gondosan lefóliázva került a sütőbe. Aki szereti és van otthon, jófajta fehérbort is locsolhat rá (nekem sajna épp nem volt). Alacsony hőfokon , szinte párolva sütöttem.

Mikor kikerült a tűzhelyből, levének jó részét leöntöttem és kanálnyi keményítővel besűrítettem. Isteni, zamatos szósz kerekedett belőle.

Házi tarhonyával körítve fogyasztottuk.

DSC_1069.JPG

DSC_1073.JPG

Már most gondolkodom, mi legyen a sorsa a további marhajóknak. Fenem rá a fogam 🙂

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!