Sütőtökös rizottó

A sütőtökre ha ránézel, biztosan elnyeri a tetszésed. Mélynarancs színével kis örömet és jókedvet csempészhet a szívedbe.

A Gőgös Gúnár Gedeonból emlékeztek a kis sünire, aki az állatoknak egy nagyon hideg téli napon meleg és illatozó sütőtököt kínált?

Sajna, én nem tudok ilyen jót tenni, de ma elkészítettem a sütőtökös rizottómat.

A tököt megtisztítottam, kockára vágtam.

Kétfelé öntöttem. Első része tűzálló jénaiba került a sütőbe, olajjal, balzsamecettel és csilivel megöntözve.

Akkor került ki onnan, amikor szép aranybarnára pirult.

A másik nyílt lángon főtt húslevesben puhára.

Közben a rizst olajon megfuttattam (kb. 20 dkg 2 evőkanál olajon) és alaplével locsolgatva megpároltam. Amikor szépen megpuhult, hozzákevertem a pépesre turmixolt főtt tököt, a sültet pedig hozzákevertem.

2dl tejszínnel felöntöttem, egyszer felrottyant és el is készült.

Rozmaringgal és zsályával adtam neki karakteres ízvilágot! Bátran próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!

Címkék:

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »