Gesztenyetorta és az elmaradhatatlan gyümölcssaláta.

Gondolom sok családnál megvan a bevált karácsonyi menü, amit kipróbált és bevált receptek illetve a hagyomány alapján készítenek.

Nos, nálunk sincs ez másképp. Szenteste,Vilián halászlevet kanalazunk, majd sült halat eszünk burgonya- és franciasalátával.

A vacsorát gesztenyetorta és gyümölcssaláta zárja.

Karácsonykor töltött káposztával, bacon-szalonnába tekert aszalt szilvával töltött pulyka- vagy csirkemellel, diós-mákos bejglivel , mézeskaláccsal  tömjük magunkat degeszre :)))

Ha lesz erőm, egy Rigó Jancsit is sütök, majd kiderül

(esetleg panettone alternatívaként).

Egyébként inkább a Diótörőt nézném, de ez a magamfajta vidéki libának csak álmodozás !

Ma estére a torta kész, a gyümölcssalátát szintén összeállítottam és sütöttem még egy adag mézeskalácsot nyolcéves unokahúgom segedelmével.Hja, lányok, lányok,….. Az előző adag ugyanis jócskán megcsappant, hatalmas sikert aratva.

A torta receptje a következő:

8 tojásos hosszú piskótalapot sütünk, amit 3 részre vágunk fel vízszintesen.

Mindegyik lapra a következő töltelék kerül: 1/2 l tejből vaníliapudingot főzünk, amit feljavítunk fél rúd igazi vaníliával (kikaparjuk a magokat és belekeverjük a kettévágott vaníliarúdból).5 dkg vaj teszi krémesebbé.

Ebbe ,amikor langyosra hűl, belekeverünk  fél kiló gesztenyemasszát.

A középső lapra először lekvár kerül-én a galagonya mellett döntöttem, pikáns ízvilága miatt- majd úgy a krém.

Végül az egész tortát bevonjuk és gyümölccsel díszítjük, majd csokireszelékkel (étcsoki , 70%-os).

Leírva egész egyszerű, igaz?

Gyümölcssaláta:

2 db banán

2 db narancs

1 db mandarin

2 db körte

3 szelet ananász

5 db kiwi

1 doboz őszibarack befőtt

1 marék mazsola és áfonya

25 dkg fagyasztott meggy

pár szem licsi.

A gyümölcsöket meghámozzuk, felkockázzuk és egy tálban alaposan összekeverjük. A barackbefőtt levét és egy citrom kifacsart levét is hozzáadjuk.Ez utóbbi megakadályozza a gyümölcsök elszíneződését. Kanálnyi rummal vagy decinyi pezsgővel ízesítjük, tejszínhabbal tálaljuk.

Ha kicsit összeérik akkor az igazi, a fagyasztott meggy szépen megszínezi a levet és a mazsola is megduzzad.

Jó étvágyat hozzá!

Címkék: ,

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »