Vettem nemrégiben a piacon nagyon olcsó almát.A boltban már az egekbe szökik az ára, úgyhogy nagyon megörültem neki. Kicsit pöttyösödött a héja, de mit számít, ha sütibe akarom tölteléknek?
Szépen meghámoztam két kilónyit belőle, lereszeltem, egy citrom kifacsart levével megöntöztem, meg ne barnuljon. A melléktermékként kapott első osztályú 100%-os almalevet nem kellett sokáig kínálgatnom, hamar elfogyott.
10 dkg cukorral, csipetnyi fahéjjal ízesítettem.
A tészta hozzávalói a következők:
A hozzávalókat gyorsan összeállítottam és hagytam hideg helyen pihenni kicsit.
Kb. 20 dkg diót ledaráltam, mert az is szükséges a töltelékhez.
A tészta felét kinyújtottam és tepsibe helyeztem. Alját megszurkáltam, egy maréknyi grízt szórtam rá.
Erre került az almatöltelék, melyre a dió rétegződött. S hogy adjunk az élvezeteknek, még megspékeltem házi baracklekvárral a tetejét vékonyan.
A tészta másik felét is nyújtás után csíkokra vágtam és rácsozva ráhelyeztem.
Középmeleg sütőben fél óra alatt készre is sült!
Amúgy olvasom a Szürke ötven árnyalatát! Mindjárt végzek vele, majd beszámolok róla!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik