Rácsos almás

Vettem nemrégiben a piacon nagyon olcsó almát.A boltban már az egekbe szökik az ára, úgyhogy nagyon megörültem neki. Kicsit pöttyösödött a héja, de mit számít, ha sütibe akarom tölteléknek?

Szépen meghámoztam két kilónyit belőle, lereszeltem, egy citrom kifacsart levével megöntöztem, meg ne barnuljon. A melléktermékként kapott első osztályú 100%-os almalevet nem kellett sokáig kínálgatnom, hamar elfogyott.

10 dkg cukorral, csipetnyi fahéjjal ízesítettem.

A tészta hozzávalói a következők:

A hozzávalókat gyorsan összeállítottam és hagytam hideg helyen pihenni kicsit.

Kb. 20 dkg diót ledaráltam, mert az is szükséges a töltelékhez.

A tészta felét kinyújtottam és tepsibe helyeztem. Alját megszurkáltam, egy maréknyi grízt szórtam rá.

Erre került az almatöltelék, melyre a dió rétegződött. S hogy adjunk az élvezeteknek, még megspékeltem házi baracklekvárral a tetejét vékonyan.

A tészta másik felét is nyújtás után csíkokra vágtam és rácsozva ráhelyeztem.

Középmeleg sütőben fél óra alatt készre is sült!

Amúgy olvasom a Szürke ötven árnyalatát! Mindjárt végzek vele, majd beszámolok róla!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek   Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

Címkék:

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »