Ribizliálom.

Ma kevés kedvem volt bekapcsolni a sütőt ebben a nagy melegben, de mégis megtettem a tortám kedvéért.

Még reggel leszedtem a bokorról a ribizlit, amikor még elkerülte azt a részt  a kertben az égető napsugár

Miután elkészült az ebéd, akkor rittyentettem 6 tojásból piskótát.Kereket, kapcsos formában.

A krém hidegen készült.

Hozzávalók: 50 dkg félzsíros túró

25 dkg mascarpone

15 dkg cukor

1 citrom leve

3 kanál tejföl.

A hozzávalókat turmixgépbe tettem és alaposan elkevertem. Két részre osztottam a masszát, az egyikben pár szem ribizlit elkavartam. Mindkettőt kicsit beraktam a mélyhűtőbe, hadd dideregjen!

Mikor alaposan lehűlt, a piskótát kettévágtam. Az alsóra az enyhén rózsaszínes krém került, majd rá a másik piskótalap. Erre a fehér krém csücsült. Mint gyöngyszemekkel, körberaktam ribizlivel. Csodásan festett a fehér alapon élénkpiros gyümölcs!

Vettem egy zselatint, vereset. Azt 3 dl forrásban lévő vízben fél perc alatt elkevertem és a kész tortám közepéből indulva rácsorgattam. Na, ettől csak még pompásabban mutatott! Az egyik fiam, aki a konyhába tévedt, meg is jegyezte milyen szépecske. De nem adtam még neki belőle, mert még a mélyhűtőbe raktam pihenni 15 percre. Akkorra már az egész család várta mikor nyílik a hűtőajtó!

És lőn! Annak is eljött az ideje. Kicsit gyönyörködtem benne, aztán belevágtam.

Hmm, finom, kicsit savanykás íz, melyet a túrós krém csak jobban kiemel. Fincsi!

Érik a meggy, Duna-hullámot készülök sütni. Ha lesz időm :)!

Ki szereti??

Címkék:

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »