Nemrég lepcsánka mintájára cukkiniből készítettem finomságot.
Krumpli helyett cukkini adta az alapot. Két közepes nagyságú cukkinit hámoztam és reszeltem meg. Adtam hozzá egy egész tojást, sót, kevés borsot és annyi lisztet amennyit felvett.Egy csokor petrezselyemzöldet felvágtam, több mint kétharmadát beleszórtam.
Kicsit állni hagytam, hogy alaposan felszívja a liszt a zöldség levét, majd bő olajban kisütöttem.
Mártás készült hozzá eképpen:
3 dl joghurtot elkevertem sóval, fél dl lime -lével, olívaolajjal, fél citrom levével, két gerezd zúzott fokhagymával.A maradék friss petrezselyemlevél is belekerült!
Én a lepcsánkát is paradicsommal eszem, nem történt ez máshogy most sem. Rá az öntet, finomabb vacsora nem is kell. Könnyű, mégis laktató!
Érdemes kipróbálni!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: