A családból minap megrendelés érkezett töltött káposztára. Én azonban semmi ingert nem éreztem ebben a melegben vesződni a káposztafej megabárolásával.
A kertben javában nőnek a szebbnél szebb paprikák, ezért ebbe töltöttem az alábbi tölteléket:
75 dkg darált sertéshús
két maréknyi rizs
1 tojás
3 cikk reszelt fokhagyma
só, bors ízlés szerint.
Reszelt vöröshagymát nem szabad bele tenni, elnyomja a paprika finom aromáját!
Kicsivel több lett a töltelék, mint paprika, ezért húsgombócokat formáltam a maradékból.
A fazék aljába tettem kevés fehérboros savanyú káposztát. Szabolcsban együtt főzik a töltött káposztát és paprikát, egyszer azt is ki fogom próbálni, biztos finom!
Felöntöttem annyi vízzel amennyi ellepte, és beledobtam négy egész nagy paradicsomot.
A főzőlébe is tettem sót, meg egy kis szalonnahéjat.
Csendes tűzön rotyogtattam. Amikor elkészült, nem rántottam be. Tejföllel eddegéltük. Van aki sokkal sűrűbb paradicsomszószt készít, úgy is finom!
Kedves egészségetekre!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik