Egy igazán sikeres próbálkozás

Én alapjáraton  szeretem a levest.

Nehezen vagyok meg nélküle, ha nincs,szinte elmaradhatatlan a konyhámban.

A rendszeres levesfogyasztásnak nemzetközi tudományos vizsgálatok, felmérések szerint

komoly előnyei vannak az egészségmegőrzés terén. A tanulmányokból kitűnik, akik

gyakrabban fogyasztanak levest, kevesebb zsírt és kalóriát visznek be a szervezetbe, ebből

következően ritkábban van súlytöbbletük, testtömeg-indexük alacsonyabb értéket mutat,

alacsonyabb a vér koleszterinszintjük, sőt a szív és érbetegségekre vonatkozó kockázati

tényezők is sokkal kedvezőbbek, mint a levest nem vagy csak ritkábban fogyasztók körében.

A rendszeres levesfogyasztás biztosítéka a megfelelő folyadékpótlásnak, az éhségérzet

csillapításával pedig csökkenti a kalóriabevitelt, így hasznos a testsúlykarbantartás

szempontjából is.

Kiegyensúlyozott táplálkozás alapja tehát a friss leves!

Most egy általam még sohasem próbált fajtájával kísérleteztem. Ez a FOKHAGYMA LEVES!!!!

Hozzávalók:

2 fej fokhagyma

2 dl tejszín

1 liter húsleves alaplé (ha nincs erőleveskockából készítsünk)

só,őrölt bors (fekete vagy fehér)

1 ek.kókuszolaj

2 ek.keményítő

1 dl víz,

tálaláshoz pirítós (vagy pirított kenyérkocka) és reszelt sajt.

A fokhagyma fejeket kettévágtam és a kókuszolajban először elősütöttem héjastul. Pici (kb. 1 dl) vízzel felöntöttem, hogy ne égjen meg közben.Mikor puhává vált, kiszedtem a gerezdeket és a főzőlével együtt összeturmixoltam.

Ezt öntöttem a húsleveshez, amit még utóízesítettem sóval-borssal. Végül a tejszínt elkevertem a keményítővel és ezzel sűrítettem kissé a levesemet!

Barna kenyeret pirítottam és sajtot szórva rá ezt tettem a tetejére.

Hát, valami isteni lett! Szedtem egyszer, aztán másodszor, majd  nem bírtam ellenállni és harmadjára is!!!

A fiaim is lelkesen kanalazták, ezért gyors közvélemény kutatást tartottam.

Tízes skálán a levesem 9,3 pontot ért el! Csupán annyi volt a probléma, hogy a kenyér  szeletben nehezen fogyasztható , jobb lett volna a crouton, vagyis a pirított kenyérkocka.Legközelebb azzal tálalom.

Igazi vega étel és még egészséges is, hisz a fokhagyma  ősi népi gyógyszer!

Mire jó a fokhagyma?

A fokhagyma antibakteriális és antimikotikus (gombaellenes) hatása révén légúti megbetegedések és a Candida albicans okozta fertőzések kezelésében használatos. Továbbá tágítja az ereket is. Rendszeres, kúraszerű alkalmazása csökkenti a vér káros koleszterin-szintjét, antioxidánsként serkenti az immunrendszert, csökkenti a mellkasi fertőzéseket, véralvadásgátló- és vérnyomáscsökkentő. A népi gyógyászatban meghűléses betegségeket is gyógyítanak vele (nyákoldó hatás). A fokhagyma baktérium ölő hatásának köszönhetően tisztítja a szervezetet.

Egy ilyen forró leves hideg téli estéken felmelegíti a szívet-lelket egyaránt. Olyan egyszerű az elkészítése, hogy kezdők is bátran nekiállhatnak!

Címkék:

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »