Ez a cica nem fog egeret!!!

 



Úgy belelendültem  mostanában a sütésbe, hogy megjutalmazom magam egy plecsnivel!

Sőt, két feladatot egyben megoldottam huszárosan !!

A 21. SAD játékra cicás sütit lehet sütni az “Édes macskásság” jegyében, a 14.blogkóstolóra pedig egy adott bloggertől bármit.

Na ennek a csokis-mandulás tortának a receptjét koskacukortól  (http://koskacukor.blogspot.hu/2013/10/csokis-mandulas-sutemeny-malna-ontettel.html)néztem ki magamnak, a díszítése pedig cicamica lett.

Tudom, nem egy szépség, de olyan helyes, igaz????

A recepteknél én nagyon nem bírom ha patikamérleggel kell kimérni a hozzávalókat.

Nincs is konyhamérlegem.

Na jó, van. és végszükség esetén használom is.

De inkább érzésre dobálom bele a hozzávalókat.és különben is egy gyakorló háziasszony tudja mennyi 2 dkg cukor vagy 10 dkg liszt!

1 evőkanál liszt: 2 dkg

1 csapott evőkanál liszt: 1,5 dkg

1 evőkanál cukor: 3 dkg

1 evőkanál búzadara: 2 dkg

1 evőkanál zsemlemorzsa: 1,5 dkg

1 púpozott evőkanál só: 2 dkg

1 evőkanál zsír: 2 dkg

1 diónyi vaj vagy zsír: 2 dkg

1 kávéskanál fűszerpaprika: 0,5 dkg

10 nagyobb burgonya: 1,2 kg

10 közepes méretű burgonya: 1 kg

1 közepes nagyságú alma: 10 dkg

1 közepes fej káposzta: 1- 1,5 dkg

1 közepes fej kelkáposzta: 70- 75 g

1 közepes fej hagyma: 6-7 dkg

1 nagy hagyma: 10 dkg

1 nagyobb petrezselyem: 10 dkg

½ zeller: 15 dkg

½ karalábé: 20 dkg

1 nagyobb karfiol: 40-50 dkg

1 bögre bab: (1 bögre= 2,5-3dl) 30 dkg

1 bögre rizs: 25 dkg

1 bögre kukoricaliszt: 17 dkg

1 marék savanyú káposzta: 35 dkg

1 marék sóska: 15 dkg

1 púpozott evőkanál liszt = 2 dkg

1 csapott evőkanál liszt = 1,5 dkg

1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa = 1,8 dkg

1 csapott evőkanál zsemlemorzsa = 1,2 dkg

1 púpozott evőkanál búzadara = 2 dkg

1 csapott evőkanál búzadara = 1,5 dkg

1 púpozott evőkanál só = 2 dkg

1 csapott evőkanál só = 1,5 dkg

1 csapott teáskanál só = 1 dkg

1 púpozott evőkanál cukor = 2 dkg

1 csapott evőkanál cukor = 1,5 dkg

1 evőkanál olaj = 1,5 dkg

1 evőkanál vaj = 2,5 dkg

1 evőkanál zsír = 2,5 dkg

10 nagyobb burgonya: 120 dkg

10 közepes méretű burgonya: 100 dkg

1 közepes alma: 10 dkg (forrás :Ördög Sanyi)

 

Ezért mindent kerekítettem, és így a hozzávalók a következő mennyiségek (kb):

25 dkg csokoládé durvára törve

3,5 ek. víz

20 dkg barna cukor

200 g vaj

4 dkg őrölt mandula

3,5 ek.  liszt

2 késhegynyi sütőpor

6 tojás

10 dkg szeletelt mandula

A csokoládé minél magasabb kakaótartalmú, annál jobb. Felolvasztjuk egy lábasban vízgőz felett és hozzákeverjük a cukrot és a vajat. 

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgája mehet a csokiba óvatosan. Folyamatos kevergetés után, ha már némileg egynemű a masszánk, levesszük a gőzről.

Megpirítjuk a szeletelt mandulát, ezt is a csokihoz adjuk, végül a lisztes-mandulás-sütőporos száraz hozzávalók keverékét.



Jöhet a tojásfehérje is, finom mozdulatokkal, vigyázva rá!



Kapcsos  kerek formában sütöttem gázsütőben.



180 °C-on kb. 40 perc, végezzünk tűpróbát!

Kicsit pihentettem, majd díszítettem.

Egy banánt villával összetörtem, szélére körben rákentem, és meghintettem őrölt mandulával. Gránátalmával dobtam a színén!!

A cicamica cukordekorból készült.



Teljesen a szívemhez nőtt!!!

 



Címkék:

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »